Καραντίνα colleague: Τι επάγγελμα θα είσαι έτοιμος να κάνεις μετά τον εγκλεισμό!

Καραντίνα colleague: Τι επάγγελμα θα είσαι έτοιμος να κάνεις μετά τον εγκλεισμό!
Το gazzetta.gr μένει σπίτι και ετοιμάζεται για το... επάγγελμα της μετά καραντίνα εποχής!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η οικονομία έχει συρρικνωθεί, οι δουλειές χάνονται κι ο κόσμος πέρα από τον κορονοϊό έχει να αντιμετωπίσει και το... αύριο!

Ενα αύριο για το οποίο, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι! Η καραντίνα σε προετοιμάζει γι΄αυτό αν ήδη δεν το έχεις καταλάβει. Σ' αυτήν την φάση #menoumespiti και... στρώνουμε την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Σεφ: Αρχικά, το πρόβλημα θα το έχουν οι σεφ. Λίγο πολύ και εσύ έχεις ποστάρει μια φωτογραφία από κάποιο γκουρμέ πιάτο που έχεις φτιάξει. Ενας σεφ... ξύπνησε μέσα σου και ήδη οι Κουτσόπουλος, Ιωαννίδης και Κοντιζάς... τρέμουν! Ή τέλος πάντων θα σε περιμένουν στην κουζίνα τους. Πλύνε την ποδιά σου και περίμενε να τελειώσει όλο αυτό!

Pet - sitting: Οκ, βρήκες έναν σκύλο από τον κολλητό, τον αδερφό, τον ξάδερφό σου, από τον αγαπημένο σου γείτονα. Πάτησες το «6», πήρες ταυτότητα και όργωσες τους δρόμους. Είσαι πλέον έτοιμος για να βγάζεις βόλτα κατοικίδια. Αφού το κάνεις που το κάνεις, γιατί να μην το δεις και ως επάγγελμα, λοιπόν;

Μαραθωνοδρόμος: Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο αναβλήθηκαν για το 2021, αν και με τόσο τρέξιμο που έχεις κάνει αυτές τις μέρες θα ήσουν έτοιμος και για αυτόν τον Αύγουστο! Αλήθεια, είχαμε τόσους πολλούς... αθλητές;

Ψυχολόγος: Αφού προφυλάσσεσαι και μένεις σπίτι, αφού ακολουθείς όλους τους κανόνες υγιεινής και αφού έχεις διαβάσει βιβλία, έχεις δει ό,τι υπάρχει στο Netflix, έχεις βγάλει το κατοικίδιο σου βόλτες, έχεις προπονηθεί και είσαι έτοιμος για αγώνες, έχεις και τον χρόνο να ακούσεις τα προβλήματα των άλλων. Σε τέτοιον βαθμό, μάλιστα, που έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σε θεωρείς «ψυχολόγο». Η αλήθεια, είναι πως αν έχεις καταφέρει να ισορροπήσεις με το μέσα σου, των άλλων τα θέματα είναι... παιχνιδάκι! Ο Φρόιντ θα έσκιζε τα πτυχία του, αν σε πετύχαινε στο διάβα του!

Καθαριστής χώρων: Αυτή η ηλεκτρική σου σκούπα, αν είχε πόδια θα είχε εξαφανιστεί! Αν η σφουγγαρίστρα είχε στόμα θα σου έλεγε «με στέγνωσες». Πρέπει να παραδεχτείς ότι και εσύ, για να περάσει η ώρα, θα έχεις σκεφτεί να καθαρίσεις μέχρι και πίσω από τον καναπέ... (έλα τώρα που το κάνεις και υπό νορμάλ συνθήκες).

Personal Trainer: Zoom, Skype, Insta Stories... έχεις παρακολουθήσει οδηγίες από τόσους και τόσους γυμναστές - σε βαθμό μάλιστα που... πουλάς μούρη πλέον στην παρέα σου και δείχνεις και εσύ τι πworkout να ακολουθήσουν για να ... ξεσκουριάσουν!

Κομμωτής: Τα κομμωτήρια κλειστά αλλά τα μαλλιά και τα μούσια δεν περιμένουν. Εχεις πάρει ψαλίδι, βαφές, πιστολάκι και έχεις γίνει Τρύφωνας Σαμαράς! Το βραβείο «το χρυσό ψαλίδι» είναι εκεί έξω και σε περιμένει!

Κριτικός ταινιών: Η καρέκλα του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου... τρέμει! Εχεις λιώσει το Netflix, έχεις δει όλες τις σειρές, όλες τις ταινίες και έχεις ταράξει το wall σου στο facebook προτείνοντας τι να δουν οι φίλοι σου και τι όχι. Είσαι έτοιμος να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Πανδημιολόγος: Περιμένεις πως και πως να πάει 18.00 για να δεις τον Τσιόδρα. Πιο πριν έχεις ακούσει όλους τους άλλους ειδικούς στα διάφορα πάνελ. Εχεις ψάξει στο internet, έχεις κάνει παρέα με οδηγούς ταξί. Με λίγα λόγια ξέρεις τα... πάντα για τις πανδημίες γενικά, όχι μόνο για τον κορονοϊό και φυσικά είσαι έτοιμος να αναλάβεις διευθυντής στο Memorial University of Newfoundland!

eGamer: Φυσικά, με τόσες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασής σου έχοντας εξαντλήσει κάθε είδους esport, νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά σου. Και μην σνομπάρεις τα χρήματα που θα λάβεις καθότι ένα τίμιος gamer αυτήν τη στιγμή αμείβεται με αρκετά εκατομμύρια δολάρια.