Κορονοϊός: Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
Κορονοϊός: Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης
Το κλείσιμο της παραλίας της Θεσσαλονίκης από την Τρίτη (31/3) αποφάσισαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι εικόνες από την γεμάτη με κόσμο παραλία της Θεσσαλονίκης ενώ η κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα λόγω του κορονοϊού, ήταν απαράδεκτες.

Γι΄αυτό και ο Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα αποφάσισαν να κλείσουν την παραλία της πόλης.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας -ο οποίος νωρίτερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open είχε προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτό- επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αλλά και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, για να συζητήσουν το θέμα αυτό και να αποφασίσουν τι θα γίνει.

Στην συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε το κλείσιμο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι της Τρίτης (31/3).

«Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας», έγραψε στην ανάρτησή του.

Λίγο αργότερα σε ανάρτησή του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να περιορισουμε την κυκλοφορία στη Νεα Παραλία Θεσσαλονίκης!

Με εντολή μου και σχετική μόλις απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μόλις αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ, ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες

Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις μας για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την δημόσια Υγεία χωρίς εκπτώσεις.
Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα #civilprotection #covid19»