Χαρδαλιάς: «Κλείνει η Μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Κλείνει η Μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα» (vid)
Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που ξεκαθάρισε, δε και σήμερα πως «μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα μαζί με όλους».

Κλείνει το εργοτάξιο της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες!

Όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το εργοστάσιο θα αναστείλει τη λειτουργία του για προληπτικούς λόγους.

Ο κος Χαρδαλιάς τόνισε πως «όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους».

Επισήμανε, δε, για πολλοστή φορά, πως «η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης».

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 πολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

«Υπάρχουν ακόμη 83 άνθρωποι που είναι σε ξενοδοχεία, από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα», συμπλήρωσε και αποκάλυψε ότι σύντομα αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό, όπου τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Πάσχα, σήμερα το έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο, τονίζοντας: «Το φετινό Πάσχα είναι θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην εκκλησία.

Μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα μαζί με όλους.

Οι μέρες βελτιώνονται και θα θέλουμε να βρεθούμε έξω. Όμως, αυτό θα είναι το λάθος και θα βοηθήσουμε να εξαπλωθεί ο ιός».