Εκατοντάδες μετανάστες-πρόσφυγες έφυγαν από τη Μόρια με κατεύθυνση το λιμάνι, φωνάζοντας «ελευθερία»

Gazzetta team
Εκατοντάδες μετανάστες-πρόσφυγες έφυγαν από τη Μόρια με κατεύθυνση το λιμάνι, φωνάζοντας «ελευθερία»
Πορεία περίπου χιλίων αιτούντων άσυλο προς την πόλη της Μυτιλήνης, διεκδικούν την άμεση μετακίνησή τους στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Περίπου 1000 αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (2/3) από τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης διεκδικώντας την άμεσα μετακίνηση τους στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») οι αιτούντες άσυλο στην πλειοψηφία τους Αφγανοί πορεύονται προς την πόλη κουβαλώντας μάλιστα μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη, όπως αναφέρει το stonisi.gr.

Στο ύψος του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να τους αποκόψουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην πόλη.

Επίσης στο ύψος του εργοστασίου του εργοστασίου της ΔΕΗ έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα από νεαρούς με ελληνικές σημαίες το οποίο ενισχύεται συνεχώς και το οποίο απειλεί να μετακινηθεί προς τους κατερχόμενους στην πόλη μετανάστες.

Επεισόδια το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας

Περίπου 500 αιτούντες άσυλο για άγνωστους λόγους ξεκίνησαν το μεσημέρι από τον καταυλισμό με σκοπό να κατεβούν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Σχεδόν 200 μέτρα μετά την είσοδο του ΚΥΤ δυο διμοιρίες ΜΑΤ τους σταμάτησαν ενώ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι αρνούνταν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: stonisi.gr