Οι Τούρκοι συνέλαβαν την ανταποκρίτρια του Open στον Έβρο! (vid)

Gazzetta team
Οι Τούρκοι συνέλαβαν την ανταποκρίτρια του Open στον Έβρο! (vid)
Την ανταποκρίτρια του Open και του ethnos.gr στα ελληνοτουρκικά σύνορα, Μαρία Ζαχαράκη, συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Τούρκοι.

Μεγάλη περιπέτεια για τη δημοσιογράφο του Open και του ethnos.gr Μαρία Ζαχαράκη, καθώς, στο απόγευμα του Σαββάτου, τη συνέλαβαν οι Τούρκοι!

«Μου είπαν ότι ''είσαι σε στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή'' και με συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open η απεσταλμένη του καναλιού στον Έβρο.

Μάλιστα, η Μαρία Ζαχαράκη τόνισε: «Η στρατοχωροφυλακή μάς έδιωξε από το σημείο, γιατί, πολύ απλά, δεν ήθελαν να είμαστε εκεί. Όταν ρώτησα γιατί οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εκεί, μου απάντησαν ότι μπορούν να έρχονται ελεύθερα εδώ. Κατά λέξη μου είπαν ότι "έχουν εντολή από την κυβέρνηση αυτοί να βρίσκονται εδώ"».

«Στη συνέχεια με συνέλαβαν για εξακρίβωση στοιχείων, όπου εκεί, βέβαια, όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος, άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν "γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα" λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Όταν τους απάντησα ότι είμαι μόνο δημοσιογράφος συνέχισαν να μου λένε "αν εμείς ερχόμασταν στην Ελλάδα δεν θα μας συλλαμβάνατε και εσείς; Μας συμπεριφέρεστε πολύ πιο άγρια απ' ό,τι εμείς.

Έχω μιλήσει με πολλούς μετανάστες, το τονίζω αυτό, και όχι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι που βρίσκονται εδώ είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και από την Αφρική. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, μας έδειξαν τα μηνύματα που τους εστάλησαν στη γλώσσα τους, προκειμένου να έρθουν σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.

Και σημείωσε: «Υπάρχουν και άλλα ντοκουμέντα. Ακόμα και η κρατική τηλεόραση έδειχνε tweets στα αραβικά για το πώς θα μπορούσαν οι μετανάστες να μεταβούν στην Ευρώπη. Μάλιστα τα τουρκικά κανάλια πρόβαλαν και συνεντεύξεις "εθελοντών διακινητών" οι οποίοι έλεγαν ότι έχουμε πάρει εντολή από την κυβέρνηση προκειμένου να τους μεταφέρουμε στην Ευρώπη».