Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν στα σύνορα λεωφορεία με μετανάστες (vids)

Gazzetta team
Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν στα σύνορα λεωφορεία με μετανάστες (vids)
Κάτι παραπάνω από έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο και επιτείνεται, καθώς φαίνεται πως τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν λεωφορεία με μετανάστες στα σύνορα.

Καζάνι που βράζει η κατάσταση στον Έβρο και ουδείς μπορεί να μαντέψει τι μέλλει γενέσθαι.

Μέσα στην κρισιμότητα των στιγμών, έρχεται να προστεθεί τώρα και να επιτείνει τα όσα συμβαίνουν εκεί, το γεγονός ότι τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στα σύνορα!

Αξίζει να τονίσουμε, για να αντιληφθείτε ποια, περίπου, είναι η εικόνα στις Καστανιές (και όχι μόνο) από χθες, πως χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στα σύνορα και προσπαθούν να περάσουν, με τις ελληνικές Αρχές να τους εμποδίζουν να προχωρήσουν μπροστά και τις τουρκικές, από την άλλη, να τους αποτρέπουν από το να κάνουν πίσω -φτάνοντας, μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμη και στο σημείο να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό!

Οι άνθρωποι αυτοί, δηλαδή, με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, είναι στη μέση, περιμένοντας την Ευρώπη να πάρει μια απόφαση...

Νωρίτερα, στις 17:30 το απόγευμα, μια ομάδα έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανέων, με σκοπό να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όταν εμφανίστηκαν, δε, οι αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, έπεσαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για δακρυγόνα χειρός, τα οποία φαίνεται πως δίνουν οι Τούρκοι σε κάποιους από τους μετανάστες, που με τη σειρά τους τα πετούν στο ελληνικό έδαφος και στους αστυνομικούς. Τραβούν την περόνη και τα ρίχνουν περίπου όπως λειτουργεί η χειροβομβίδα.