Απολυμάνθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης γιατί είχε πάει στο δημοτικό συμβούλιο η 38χρονη, κλείνει σχολείο! (vid)

Gazzetta team
Απολυμάνθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης γιατί είχε πάει στο δημοτικό συμβούλιο η 38χρονη, κλείνει σχολείο! (vid)
Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κρίθηκε ως «χώρος υψηλού κινδύνου» και απολυμάνθηκε, καθώς, μετά το ταξίδι της στο Μιλάνο, το «παρών» στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε η 38χρονη με τον κοροναϊό! Κλειστό αύριο σχολείο προληπτικά.

Στην απολύμανση χώρων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης ειδικά συνεργεία, καθώς η 38χρονη γυναίκα, που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, μετά την επιστροφή της από το ταξίδι της στο Μιλάνο, την Κυριακή, πέρασε την επομένη από το δημοτικό συμβούλιο, συνομιλώντας, μάλιστα, με αρκετά άτομα, ακόμη και με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα!

Άντρες με ειδικό εξοπλισμό, λοιπόν, με στολή και μάσκα, ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό χώρους του δημαρχείου και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Θυμίζουμε, η 38χρονη γυναίκα είναι επιχειρηματίας της μόδας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου. Τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την άφιξή της από την Ιταλία, πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και την Τρίτη ανέβασε πυρετό και πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με τον covid-19.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, καθώς και τα συγγενικά της πρόσωπα, θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για πανικό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που είχε σύσκεψη με αντιδημάρχους του, αναφέρθηκε στα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Όπως είπε, ήδη ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου και αύριο θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

«Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμομε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου, όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνοι και να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς», είπε χαρακτηριστικά.

Κλειστό προληπτικά αύριο το 105ο δημοτικό Θεσσαλονίκης

Κλειστό, στο μεταξύ, θα παραμένει για προληπτικούς λόγους αύριο, Πέμπτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Μαλακοπής.

Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS, που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κοροναϊού.

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές όλων των σχολείων. Συνιστούμε ψυχραιμία και ενημερώνουμε για τα πάντα τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά και το σχολείο θα ξαναλειτουργήσει την Παρασκευή», δήλωσε στο thestival.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.