Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους

Gazzetta team
Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους
Την πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση του νεκρού βρέφους ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Καρακούκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους του ιατροδικαστή που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο κορμάκι του παιδιού και ο οποίος διαπίστωσε κακοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ανετράπη μετά τη δημοσίευση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, με αποτέλεσμα οι γονείς του 11 μηνών βρέφος από τη Συρία που βρήκε τραγικό θάνατο, να αφεθούν ελεύθεροι.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ο ίδιος ιατροδικαστής (σ.σ. για την ακρίβεια ένας από τους τρεις που εξέτασαν το άψυχο κορμάκι του βρέφους) τη Δευτέρα μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για «πρωτοφανή στα χρονικά σεξουαλικά κακοποίηση», ωστόσο, στην επίσημη έκθεση δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά.

Στην ίδια έκθεση, αναφέρει ακόμα ότι: «Η αιτία θανάτου του ανωτέρω βρέφους θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής», κάτι που πάντως είχε επισημάνει και στη δήλωση του προς τους δημοσιογράφους.

Πατέρας του 11 μηνών βρέφους: «Φάνηκε η αλήθεια, δεν θέλω να μηνύσω κανέναν»

Ανακουφισμένος και δικαιωμένος εμφανίστηκε ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους, αφού σύμφωνα με την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση, που παραδόθηκε την Τρίτη στην Εισαγγελία, το κοριτσάκι δεν έφερε σημάδια κακοποίησης.

Μιλώντας στο Open ο πατέρας δήλωσε:

«Έχασα την κόρη μου την Κυριακή, λόγω μίας χρόνιας αρρώστιας. Στην αρχή έγινε ένα λάθος σε βάρος μου, αλλά στη συνέχεια φάνηκε η αλήθεια. Δοξάζω τον Θεό και ευχαριστώ την αστυνομία και τους γιατρούς, οι οποίοι προσπάθησαν για να φανεί η αλήθεια: ότι δηλαδή η κόρη μου πέθανε με φυσιολογικό τρόπο. Δεν θέλω να μηνύσω κανέναν, διότι πιστεύω ότι υπάρχει και η συγχώρεση. Τώρα θα πάω να επισκεφθώ την οικογένεια μου στο νοσοκομείο και από 'κει και πέρα θα συνεχίσω τη ζωή μου και να δω τις διαδικασίες για να θάψω την κόρη μου».