Απεργία για το ασφαλιστικό: Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο, τραβούν χειρόφρενο τα μέσα μεταφοράς

Gazzetta team
Απεργία για το ασφαλιστικό: Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο, τραβούν χειρόφρενο τα μέσα μεταφοράς
Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στο Δημόσιο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς για σήμερα, Τρίτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ. Συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα λειτουργήσουν εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες και υπουργεία. Να συμμετάσχουν στην απεργία κάλεσε τα μέλη της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια καλεί το ΠΑΜΕ στις 10:30 πμ. Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 πμ, έχουν προγραμματίσει, από την πλευρά τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία.

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς

Όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα δυσκολευτούν στους δρόμους, καθώς «χειρόφρενο» θα τραβήξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, απεργούν:

  • Μετρό
  • Λεωφορεία
  • Τρόλεϊ
  • Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ)
  • Τραμ

Λόγω της απεργίας, δεν θα ισχύσει αύριο ο δακτύλιος και θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων από τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, καθώς στη Θεσσαλονίκη δεν συμμετέχει στην απεργία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Κανονικά θα κινηθούν, επίσης, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων.

Τα πλοία που θα βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Τρίωρη στάση εργασίας στα μέσα ενημέρωσης

Με τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν οι ενώσεις συντακτών συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην κινητοποίηση. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τις 15:00.

Πηγή: Reader.gr