Καρδίτσα: Σκύλος δηλητηριάστηκε από φόλα δύο φορές σε πέντε μέρες, αλλά επέζησε (pics & vid)

Gazzetta team
Καρδίτσα: Σκύλος δηλητηριάστηκε από φόλα δύο φορές σε πέντε μέρες, αλλά επέζησε (pics & vid)
Άγνωστος έβαλε στο στόχαστρο έναν σκύλο στην Καρδίτσα, δηλητηριάζοντάς τον δύο φορές με φόλα μέσα σε πέντε μέρες, αλλά το τετράποδο επέζησε!

Ένας σκύλος στην Καρδίτσα αποδεικνύεται εφτάψυχος, παρά τις προσπάθειες ενός υπανθρώπου να τον βγάλει από τη μέση!

Ο άγνωστος, ο οποίος φαίνεται πως έχει βάλει το όμορφο τετράποδο στο στόχαστρο, δηλητηρίασε με φόλα δύο φορές μέσα σε πέντε μέρες το σκυλάκι, το οποίο, όμως, επέζησε!

Τώρα και ενώ ο «τιγρούλης», όπως τον φωνάζουν, αναρρώνει -για δεύτερη φορά- περιμένει να βρει ένα σπίτι.

Το θέμα αναδεικνύει, με ανάρτηση στο Facebook, η Ερμιόνη Γιαννάκου, από το Φιλοζωικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω».

Αναλυτικά, τονίζει: «Αυτός ο σκυλάκος είναι αδεσποτάκι στο κέντρο της Καρδίτσας για χρόνια. Εμείς τον ξέρουμε ως τιγρούλη. Είναι περίπου 26 κιλά και σε ηλικία ίσως 3-4 χρονών.

Τις τελευταίες ημέρες κάποιος συμπολίτης μας προσπαθεί να τον σκοτώσει με δηλητήριο (φόλα). Γλίτωσε με την παρέμβαση φιλόζωων και φιλοζωικών δύο φορές μέχρι στιγμής (σε διάστημα 5 ημερών δύο φορές). Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιος το κάνει αυτό (έχουμε δημοσιεύσει και σχετικό κείμενο σε τοπική εφημερίδα). Κάνουμε απέλπιδες προσπάθειες να του σώσουμε τη ζωή. Αυτήν τη στιγμή φιλοξενείτε προσωρινά, αλλά αν βγει πάλι στον δρόμο η ζωή του είναι σε άμεσο κίνδυνο.

Ψάχνουμε υιοθεσία, είναι στειρωμένος, εμβολιασμένος, ήσυχος μέσα στο σπίτι (είναι ήδη τρεις μέρες σε φιλοξενία), τα πάει πολύ καλά με όλα τα σκυλιά της πλατείας και τώρα στη φιλοξενία υπάρχουν τρία ακόμη σκυλιά και τα πάνε μια χαρά. Δεν περπατάει με λουράκι, αλλά γίνονται προσπάθειες να μάθει.

Αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να τον υιοθετήσει, παρακαλώ ας επικοινωνήσει για περισσότερες λεπτομέρειες. Ευχαριστώ».