Η Γαλλία παίρνει 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα

Gazzetta team
Η Γαλλία παίρνει 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα
Την πρότασή της για μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα επιβεβαίωσε η Γαλλία σε συνάντηση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών με τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η πρόταση επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνόδου του ΟΟΣΑ.

Η πρόταση είχε υποβληθεί από τον Καστανέρ με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και επιβεβαιώθηκε εν όψει της επίσκεψης του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών, Λοράν Νούνιεζ, στην Αθήνα, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Κριστόφ Καστανέρ τόνισε στον Γιώργο Κουμουτσάκο ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.

Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν για συνέχιση των επαφών και συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας εν όψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.