Κύμα συμπαράστασης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ

Gazzetta team
Κύμα συμπαράστασης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ
Σκηνοθέτες και ηθοποιοί με αναρτήσεις τους στο Facebook εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Ινδαρέ μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) εξέφρασε την συμπαράστασή της στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ.

Τι συνέβη στο σπίτι του Ινδαρέ

Την Τετάρτη το πρωί, στο πλαίσιο επιχείρησης της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κατάληψης που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη, αστυνομικοί ζήτησαν την άδεια να εισέλθουν σε αυτό.

Ωστόσο έλαβαν αρνητική απάντηση από την οικογένεια, χωρίς το απαραίτητο και νόμιμο χαρτί του εισαγγελέα. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η ίδια η οικογένεια Ινδαρέ, άκουσαν βήματα στην ταράτσα και ανέβηκαν να δουν τι γινόταν.

Εκεί αντίκρισαν τους άνδρες της Αστυνομίας, με τους οποίους υπήρξε ένταση όταν τους ζήτησαν τον λόγο για την παρουσία χωρίς την απαραίτητη άδεια. Υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμό του ίδιου και των δύο γιων του πριν την σύλληψη και την μεταγωγή τους στην ΓΑΔΑ.

Οι συνάδελφοι του Δημήτρη Ινδαρέ εκφράζουν την συμπαράστασή τους

Η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) εξέφρασε την συμπαράσταση της με αρκετούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς να τάσσονται στο πλευρό του Δημήτρη Ινδαρέ.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) αναφέρει: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας και μέλους της ΕΣΠΕΚ Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του. Θα επικοινωνήσουμε για τις όποιες εξελίξεις, προσμένοντας επίσημες ανακοινώσεις και εξηγήσεις».

Ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης, στην ανάρτησή του κάνει λόγο για κράτος απάτης και υποστηρίζει τόσο τον σκηνοθέτη όσο και τους δυο του γιους.

Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου αναφερόμενη στον σκηνοθέτη γράφει για έναν ευγενικό, συγκρατημένο άνθρωπο ο οποίος είναι ήπιος στις αντιδράσεις του αλλά ξέρει τα δικαιώματά του.

Το εγκώμιο του σκηνοθέτη πλέκει και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος κάνοντας λόγο για έναν άκακο και πράο άνθρωπο.