Έπιασαν λαγοκέφαλο-κτήνος στην Κρήτη (pic)

Gazzetta team
Έπιασαν λαγοκέφαλο-κτήνος στην Κρήτη (pic)
Ένας ψαράς στη Βιάννο της Κρήτης έβγαλε έναν τεράστιο λαγοκέφαλο βάρους 10 κιλών!

Όπως φαίνεται, αυτό το επικίνδυνο ψάρι, όχι απλά ζει και βασιλεύει στις ελληνικές θάλασσες, αλλά φτάνει και σε μεγέθη που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε!

Σύμφωνα με το viannitika.gr, ο τεράστιος λαγοκέφαλος των 10 κιλών ψαρεύτηκε στην παραλία του Σκούρου από τον κάτοικο της Δερμάτου Βιάννου, Στέλιο Μανετάκη. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε στην εν λόγω ιστοσελίδα ότι έχει πιάσει και διπλάσιο ψάρι!

«Τα ψάρια αυτά έχουν αλλάξει τη ζωή στον βυθό όπως την είχαμε μάθει από παιδιά. Πέρα από το ότι αυξάνονται επικίνδυνα, μας δημιουργούν και άλλου είδους προβλήματα, αφού μας σκίζουν συνεχώς τα δίχτυα. Πρέπει, επιτέλους, να βρεθεί μια οριστική λύση, πριν να είναι αργά», δήλωσε.

Θυμίζουμε, ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μετά το 2003, όμως και ειδικά τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, στη Μεσόγειο.

Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.