Γκάφα Τσίπρα: «Στην Κατοχή ακούγαμε Deutsche Welle» (vid)

Gazzetta team
Γκάφα Τσίπρα: «Στην Κατοχή ακούγαμε Deutsche Welle» (vid)
Μια γκάφα έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς είπε πως κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι Ελληνες άκουγαν… Deutsche Welle.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα των Financial Times για τροπολογία του Ποινικού Κώδικα.

Η τροπολογία αυτή αφορά το «ξεπάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων για ξέπλυμα χρήματος, αν δεν δικαστούν εντός 18 μηνών.

Αναφερόμενος σ' αυτό, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τα ελληνικά ΜΜΕ. «Θα ζητούσα από τους δημοσιογράφους ονοματεπώνυμα (σ.σ. για το ποιους ευνοεί η τροπολογία), όχι να περιμένουμε από τους Financial Times λες και είμαστε στην περίοδο της Κατοχής και βάζουμε Deutsche Welle για να ενημερωνόμαστε. Περίμενα από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το σύστημα των ΜΜΕ να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του. Το να λιβανίζετε μια κυβέρνηση διαρκώς καλό είναι, αλλά έχει και ένα όριο», ανέφερε.

Ωστόσο, ήταν γκάφα η αναφορά στην Deutsche Welle, για δυο λόγους.

Η Deutsche Welle είναι γερμανική, οπότε δεν θα μπορούσε να είναι Μέσο ενημέρωσης κατά την περίοδο της Κατοχής, ενώ ξεκίνησε να εκπέμπει αρκετά χρόνια μετά τον πόλεμο και συγκεκριμένα το 1953.

Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στο 21:00 του βίντεο.

«Η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν είναι σαν τον μαραθώνιο... »

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην πορεία για το Πολυτεχνείο και ερωτηθείς για το αν έμεινε ως το τέλος, απάντησε πως «η πορεία δεν είναι σαν τον μαραθώνιο. Η παρουσία μου είχε συμβολικό χαρακτήρα, δεν έχει σημασία αν έμεινα ως το τέλος».

«Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο και ως Πρωθυπουργός», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι τότε είχε καταθέσει στεφάνι, αλλά δεν είχε πάει στην πορεία γιατί η παρουσία του θα ήταν ένας συμβολισμός παρεξηγήσιμος, μιας και η πορεία έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα.