Φρουζής στην Προανακριτική: Δέχτηκα πιέσεις να μιλήσω για πολιτικούς

Gazzetta team
Φρουζής στην Προανακριτική: Δέχτηκα πιέσεις να μιλήσω για πολιτικούς
Κατέθεσε τελικά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής ισχυρίστηκε ότι ταλαιπωρήθηκε κατά το διάστημα που βρίσκεται στη δημοσιότητα η υπόθεση Novartis ενώ δέχτηκε πιέσεις να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα. Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με την κυρία Τουλουπάκη και τους δύο συνηγόρους του τον Μάιο 2018, διάρκειας 15 λεπτών, στην οποία φέρεται να του είπε η εισαγγελέας «θα σε κάνουμε προστατευόμενο μάρτυρα εάν καταθέσεις εναντίον κάποιου πολιτικού προσώπου, διαφορετικά έχουμε πολλά στοιχεία σε βάρος σου».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι από το 2016, ταλαιπωρείται λόγω της υπόθεσης και υφίσταται «μπούλινγκ».

«Απέφυγα τη δημοσιότητα, τήρησα θεσμική στάση, έγινε έλεγχος σπίτι μου χωρίς να ξέρω ποιος με έλεγχε» φέρεται να κατέθεσε.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis κατέθεσε σε πρώτη φάση επί περίπου μισή ώρα και θα καταθέσει εκ νέου το πρωί της Πέμπτης, οπότε και θα δεχτεί ερωτήσεις από τα μέλη της Επιτροπής.

Τα μέλη της προανακριτικής, προσδοκούνε η κατάθεσή του να φωτίσει πράξεις της εισαγγελίας Διαφθοράς. Εκ των πραγμάτων, θα ερωτηθεί επίσης ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε.

Χωρίς Πολάκη και Τζανακόπουλο

Η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου που εξαιρέθηκαν. Αρχικά η Προανακριτική απέρριψε το αίτημα για ανάκληση της εξαίρεσής τους.

Στη συνέχεια ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ζήτησε την αποδοχή του αιτήματος της πλευράς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση των βουλευτών της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Θάνου Πλεύρη, καθώς επίσης και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεργκέρογλου.

Η Προανακριτική απέρριψε το αίτημα και στη συνέχεια κάλεσε τον Κωνσταντίνο Φρουζή να καταθέσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και ότι δεν θέλει να δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές.

«Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους» σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί» κατέληξε.

Πηγή: reader.gr