Συμμορίες στη Μύκονο «ξαφρίζουν» μετρητά και πανάκριβα κοσμήματα από τουρίστες (vid)

Gazzetta team
Συμμορίες στη Μύκονο «ξαφρίζουν» μετρητά και πανάκριβα κοσμήματα από τουρίστες (vid)
Κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, με αστυνομικούς έμπειρους στην εξάρθρωση κυκλωμάτων διαρρήξεων και κλοπών, έχουν «κατέβει» στη Μύκονο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις συμμορίες -οι περισσότερες... εισαγόμενες- που προβαίνουν σε διαρρήξεις και κλοπές με θύματα κυρίως αλλοδαπούς που καταφτάνουν στο «νησί των ανέμων» για διακοπές.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα ενός επιχειρηματία από το Περού, ο οποίος το... φυσάει και δεν κρυώνει. Ξημερώματα Κυριακής έπεσε θύμα διάρρηξης, σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα στη Χώρα της Μυκόνου. Διαρρήκτες «άνοιξαν» µε ειδικά εργαλεία και... χειρουργικές κινήσεις την μπαλκονόπορτα του δωματίου του και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρυσαφικά και δύο πανάκριβα ρολόγια αξίας 65.000 ευρώ.

Την ίδια (κακή) τύχη είχε κι ένας τουρίστας από τη Γαλλία, ο οποίος νοίκιαζε πολυτελή μονοκατοικία στην περιοχή της Φτελιάς. Επιστρέφοντας από διασκέδαση είδε ότι το σπίτι είχε παραβιαστεί κι έλειπαν περίπου 5.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα που η αξία τους φτάνει τα 35.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που καταγράφεται στα βιβλία του Α.Τ. Μυκόνου, καθώς κάθε καλοκαίρι (και) η εγκληματικότητα μετακομίζει στο «Νησί των Ανέμων».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 33χρονου, που συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά από λιμενικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που παρατήρησαν ότι ένα μηχανάκι με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ήταν έτοιμο να επιβιβαστεί στο πλοίο για τη Μύκονο. Στο σακίδιο που είχε ο οδηγός, εντοπίστηκε ένα πιστόλι με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό, εφεδρικό γεμιστήρα, 16 φυσίγγια, τέσσερις κουκούλες (full face), ένα σουγιά κ.ά. διαρρηκτικά εργαλεία. Βέβαια, μπορεί να συνελήφθη ο 33χρονος, ωστόσο, πολλοί είναι οι κλέφτες και «μπουκαδόροι» που κάνουν... χρυσές δουλειές στο νησί.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από επιστολή του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κούκα, ο οποίος -όπως κάθε καλοκαίρι- ζητά ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Πηγή: reader.gr