Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης (pics & vids)

Gazzetta team
Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης (pics & vids)
Ένοχος για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με άμεσο δόλο ο Κορκονέας. Αθώος ο Σαραλιώτης

Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας την Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ αντιθέτως αθώος έλλειψη διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο «συνοδός» του Βασίλης Σαραλιώτης.

Η καταδικαστική απόφαση για τον ειδικό φρουρό ανακοινώθηκε παρουσία των γονιών του, όμως στην αίθουσα δεν ήταν η μητέρα του νεαρού θύματος, Τζίνα Τσαλικιάν.

  • Τα επόμενα βήματα...

Πλέον, μετά την απόφαση σχετικά με την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, πλέον αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα σχετικά με τα ελαφρυντικά της ποινής, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και τέλος η απόφαση του δικαστηρίου.

​Θυμίζουμε οτι η απόφαση ήταν να ανακοινωθεί από τον περασμένο μήνα, όμως η υπεράσπιση ζήτησε και πήρε αναβολή, προκαλώντας αντιδράσεις με την οικογένεια Γρηγορόπουλου να υποστηρίζει πως αυτό έγινε, προκειμένου η απόφαση να είναι με το νέο καθεστώς του Ποινικού Κώδικα. Σε αυτόν εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

  • Κόσμος έξω από το Εφετείο

Έξω από το Εφετείο Λαμίας, είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος του αντιεξουσιαστικού χώρου, που περίμενε να ακούσει την απόφαση.

Οι πρωτόδικες ποινές

Αξίζει να σημειώσουμε πως στον Επ. Κορκονέα, δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό πρωτόδικα και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, με αποτέλεσμα να είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Επ. Κορκονέα κατά πλειοψηφία (4-3) για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας τότε προς το αυστηρότερο την κατηγορία, καθώς αρχικά τον βάραινε η ίδια πράξη, με ενδεχόμενο δόλο.