Φορτίο - μαμούθ από δέκα εκ. «χάπια των τζιχαντιστών» κατασχέθηκε στον Πειραιά (vid)

Gazzetta team
Φορτίο - μαμούθ από δέκα εκ. «χάπια των τζιχαντιστών» κατασχέθηκε στον Πειραιά (vid)
Η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών Captagon (σ.σ. η «ντόπα» των τζιχαντιστών του ISIS) εντοπίστηκε τελικά στα κοντέινερ που εδώ και τουλάχιστον 48 ώρες κάνουν φύλλο και φτερό Λιμενικό, Αστυνομία, DEA και ΣΔΟΕ.

Τα χάπια είναι κρυμμένα μέσα σε προϊόντα ξυλείας, συσκευασμένα και στοιβαγμένα σε παλέτες. Φορτώθηκαν στη Λαττάκεια της Συρίας και την 20ή Ιουνίου έφθασαν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το σύνολο της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, από το πρώτο μέχρι στιγμής εμπορευματοκιβώτιο, ανέρχεται σε 1 τόνο και 590 κιλά, που αντιστοιχεί σε 10.018.260 εκατομμύρια χάπια.

Ο εντοπισμός του παράνομου φορτίου έγινε χάρη σε πληροφορία του κλιμακίου της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για το ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.

Οι έρευνες ήδη επεκτείνονται στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Σαββατοκύριακου. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και στα τρία εμπορευματοκιβώτια θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Πηγή: reader.gr