O Δήμαρχος Καλαμάτας για τον θάνατο του 53χρονου: «Τα μέτρα ήταν καλύτερα από ποτέ» (vid)

Gazzetta team
O Δήμαρχος Καλαμάτας για τον θάνατο του 53χρονου: «Τα μέτρα ήταν καλύτερα από ποτέ» (vid)
O Παναγιώτης Νίκας ανέφερε πως τα μέτρα στον σαϊτοπόλεμο ήταν καλύτερα από ποτέ, αλλά η εκδήλωση ήταν... ημινόμιμη και ασθενοφόρο δεν υπήρχε την ώρα του δυστυχήματος στο σημείο.

Την ώρα που ένας άνθρωπος έφυγε άδικα από τη ζωή κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου της Καλαμάτας, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας επιμένει πως τα μέτρα ήταν καλύτερα από ποτέ. Ωστόσο, ανέφερε πως το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί αν η πολιτεία δεν λάβει μέτρα.

Όπως, είπε ο Παναγιώτης Νίκας: «Οι ευθύνες θα προσδιοριστούν από τη Δικαιοσύνη. Ο σαϊτοπόλεμος είναι ένας θεσμός που κρατά χρόνια. Γίνεται σε δέκα περιοχές της Μεσσηνίας και στηρίζεται από ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που δεν μπόρεσε να σταματήσει η δικτατορία».

«Υπάρχει σωματείο με εγκεκριμένο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο», εξήγησε, τονίζοντας πως «ποτέ δεν έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών».

Σημείωσε δε, πως τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει ο Δήμος Καλαμάτας ήταν «καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και ανέφερε χαρακτηριστικά την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο σημείο και την αυτοοργάνωση των συμμετεχόντων.

Για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη είπε: «Ήταν μία κακιά ώρα. Μετά από αυτό, ο θεσμός περνά από δύσκολη καμπή. Η Πολιτεία να λάβει μέτρα, να φτιάξει θεσμικό πλαίσιο για όλες τις περιοχές», τόνισε ο Δήμαρχος, που ξεκαθάρισε σε σχέση με τις δηλώσεις του γιου του εκλιπόντος ότι:

«Δε θα μπει σε καμία αντιπαράθεση μαζί του», σημειώνοντας πως «έχει δίκιο σε όλα αυτά που λέει».

«Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας: