Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο: Αγνοούνται τρία ανήλικα παιδιά

Gazzetta team
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο: Αγνοούνται τρία ανήλικα παιδιά
Mεγάλη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται στον ποταμό Έβρο, καθώς βάρκα με πρόσφυγες ανετράπη, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Στο ύψος του χωριού Πετράδες πραγματοποιούνται έρευνες για εντοπισμό ατόμων τα οποία προσπάθησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ομάδα συνολικά 12 ατόμων επιχείρησε, τις πρωινές ώρες, να εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, με φουσκωτή βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Με βάση τις μαρτυρίες των διασωθέντων, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα οι 12 επιβαίνοντες σε αυτήν να βρεθούν στο νερό και μόνον οι οκτώ εξ αυτών κατάφεραν να προσεγγίσουν ελληνική νησίδα απ' όπου κάλεσαν σε βοήθεια και διασώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων, τρία εκ των οποίων παιδιά, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των οποίων διεξάγονται έρευνες από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Πηγή: reader.gr