Υπόδικος πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής φωτογραφίζεται με τον Καμμένο (pics)

Gazzetta team
Υπόδικος πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής φωτογραφίζεται με τον Καμμένο (pics)
«Ο πιο διάσημος εθνοφύλακας» που ποζάρει χαμογελαστός και οπλισμένος, δεν είναι άλλο πρόσωπο από τον πρωτόδικα καταδικασμένο σε 14 χρόνια φυλάκιση, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Δράμας.

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν για ποιο λόγο ο υπουργός φωτογραφήθηκε δίπλα στον καταδικασμένο πρωτόδικα πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Δράμας Παναγιώτη Μπαντέμη, του οποίου μάλιστα η επόμενη δικάσιμος είναι σε λίγες μέρες.

Ο Μπαντέμης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες πλασάρεται από διάφορα site ως ο πιο «διάσημος εθνοφύλακας», εμφανίζεται σε μια φωτογραφία να ποζάρει μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, προκαλώντας την αντίδραση 17 βουλευτών που υπογράφουν την επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό.

Σύμφωνα με τα άρθρα που αναπαράγονται από τα στρατιωτικά μπλογκς και site, υποτίθεται ότι υπάρχει ένας έφεδρος-εθνοφύλακας από τη Δράμα, δηλαδή ένας απλός κάτοικος που εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ο οποίος συμμετείχε στην «Πανελλήνια Ασκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2018», στην οποία και φωτογραφήθηκε δίπλα στον ΥΠΕΘΑ.

Το άρθρο αναφέρει:

«Χαρακτηριστική εφεδρική φυσιογνωμία ο Παναγιώτης, έχει φωτογραφηθεί τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο καθώς και με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ενώ έχει μιλήσει και στην εκπομπή με Αρετή και Τόλμη.»

Ο Μπαντέμης, ο οποίος πριν το απεγνωσμένο rebranding που προσπαθούν να του κάνουν τα στρατιωτικά blogs, ήταν γνωστός ως ένας χρυσαυγίτης καταδικασμένος για κακούργημα, αφού έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών ως επικεφαλής της επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο στο Μεταξουργείο το 2011.

Ο Μπαντέμης κατάφερε να εξασφαλίσει την αναστολή της ποινής του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και από τότε ζητά αλλεπάλληλες αναβολές και τις πετυχαίνει. Η επόμενη δικάσιμος για την υπόθεση αυτή έχει προσδιοριστεί σε λίγες μέρες από τώρα, στις 25 Μαΐου 2018, οπότε δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη που γίνεται μια τέτοια ξαφνική απόπειρα για τον εξωραϊσμό του προφίλ του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

Οι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επίκαιρη ερώτησή τους αναφέρουν:

Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματα αυτά λίγες εβδομάδες πριν έχουν ως στόχο την εξύμνηση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου ώστε να χρησιμοποιηθούν στη υπεράσπισή του στην επικείμενη δίκη. Είναι όμως εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ακόμα και μετά την καταδίκη του ο Παναγιώτης Μπαντέμης συνεχίζει να συμμετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας και να εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ενώ φωτογραφίζεται με στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Αληθεύει ότι ο Παναγιώτης Μπαντέμης μετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής
Δράμας;

2) Αν αληθεύει, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό εφόσον έχει πρωτόδικη
καταδίκη;

3) Ποιοι άλλοι μετέχουν στο ΤΕ Δράμας;

4) Έγινε και, αν ναι, πότε η άσκηση «Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων
Μακεδονομάχος 2018»;

5) Υπάρχει συγκρότηση εθελοντικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής;

Για όσους δεν γνώριζαν ποιος είναι στην πραγματικότητα «ο πιο διάσημος έφεδρος-εθνοφύλακας της Ελλάδας» πλέον δεν υπάρχουν και πολλές δικαιολογίες.

Πηγή: luben.tv