Σοβαρά προβλήματα σε Ηλεία και Λευκάδα λόγω της κακοκαιρίας (pics & vid)

Gazzetta team
Σοβαρά προβλήματα σε Ηλεία και Λευκάδα λόγω της κακοκαιρίας (pics & vid)
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε Λευκάδα και Ηλεία η κακοκαιρία της Κυριακής.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία της Βασιλικής, μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Λευκάδα και είχε ως αποτέλεσμα σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες, το κέντρο Υγείας της περιοχής και το κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος να πλημμυρίσουν με νερά που δεν είχαν τρόπο διαφυγής, λόγω των «κλειστών φρεατίων», όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι.

Τη νύχτα ένοικοι ξενοδοχείου, που βρισκόταν μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα, μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους.

Από τη δυνατή νεροποντή οι δρόμοι της Βασιλικής μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι κάτοικοι είδαν περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Προβλήματα και στην Ηλεία

Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε περιοχές της Ηλείας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης, στο ύψος της διασταύρωσης του Στρεφίου και στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της κοινότητας Καλλίκωμο.

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ σημείωσε ότι καταγράφονται σποραδικά προβλήματα, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Επίσης, ο κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κοινότητα Λατζόι του δήμου Πύργου, καθώς και σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ωλενίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποβληθεί αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρυχθούν δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Πηγή: reader.gr