Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με χιόνια

Gazzetta team
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με χιόνια
Έρχονται χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου προβλέπονται:

Α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά καιρούς στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην Ανατολική και τη Νότια). Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την Ανατολική Στερεά (Κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια)

Β) Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, αρχικά από τα 600 μέτρα που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500 – 600 μέτρα).

Γ) Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη Νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα φτάσουν τη νύχτα έως και τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Α) Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές, επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Β) Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός μπορεί να επιδεινωθεί το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βορειάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.