Την έκδοση του Mr. Bitcoin αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
Την έκδοση του Mr. Bitcoin αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης
Διπλωματικό και δικαστικό θρίλερ στην περίπτωση του Ρώσου ιδρυτή του Bitcoin καθώς Η.Π.Α. και Ρωσία διεκδικούν την έκδοσή του, ενώ ο ίδιος επιθυμεί να εκδοθεί και να δικαστεί στην πατρίδα του.

Την απόφαση να εκδόσει και στην πατρίδα του τον 38χρονο Ρώσο, ο οποίος φέρεται να είναι κι ο ιδρυτής της πλατφόρμας ψηφιακού χρήματος Βitcoin, πήρε σήμερα το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών της Θεσσαλονίκης ύστερα από αίτημα των ρωσικών αρχών.

Ο 38χρονος με ρωσική υπηκοότητα έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών αλλά και των αμερικάνικων διωκτικών αρχών καθώς κατηγορείται για απάτη κι άλλα αδικήματα σχετιζόμενα με τη διάσημη πλατφόρμα του Bitcoin.

Aντίστοιχο αίτημα για έκδοσή του στις Η.Π.Α. έχει ήδη γίνει δεκτό από την ίδια επιτροπή, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το τί μέλει γενέσθαι στην υπόθεση που λαμβάνει χαρακτηριστικά διπλωματικού και διακστικού θρίλερ.

Την τελική απόφαση αναμένεται να πάρει στο προσεχές διάστημα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον της απόφασης έκδοσής του στις Η.Π.Α.