O pasatempora, o mores #2

O pasatempora, o mores #2
Όπλα χωρίς άδειες και λοιπές φλωριές. O Mάκης Παπασημακόπουλος γράφει για μια είδηση από το Τενεσί που κάνει... μπαμ!
Μέσα στον κακό χαμό των ειδήσεων της εποχής, είναι μια «δαγκωνιά» ειδησεογραφική που μάλλον πήγε αμάσητη. Ξέρετε για ποιες δαγκωνιές μιλάω. Αυτές τις ψιλο-τζούφιες τρίτες ή πέμπτες του σάνδουιτς, εκεί που πλέον έχει βρεθεί ο ρυθμός της μασαμπούκας, δεν υπάρχει η αρχική ταχύτητα λατρείας για να γνωρίσεις εκ νέου την γεύση, ούτε η πιθανώς τελευταίες που μαζεύουν ό,τι έχει μείνει. Όχι, μιλάμε για εκείνες μετά την πρώτη «στροφή» της κατανάλωσης που είναι απλά part of the process. Μερικώς αδιάφορες, αλλά ολικώς απαραίτητες για να ολοκληρώσεις την διαδικασία. Την περνάς και δεν την σκέφτεσαι καν.


Ο Μπιλ Λι «πυροβόλησε»


Κάπως έτσι πέρασε και η είδηση δαύτη, ειδικά δε αν μένεις εκτός ΗΠΑ και ακόμα περισσότερο αν δεν μένεις στην μαγική πολιτεία του Τενεσί. Εκεί το λοιπόν, ο κυβερνήτης ο Μπίλαρος ο Λι με το όνομα, έβαλε επική τζίφρα σε εντολή-απόφαση-νόμο, έβαλε υπογραφή σε χαρτί το οποίο για να μην τα πολυλογάμε λέει:
«Καλησπέρα κάτοικοι και κάτοικες του Τενεσί, αγαπημένοι μου και αγαπημένες μου φίλες και φίλοι. Από σήμερα και κάθε σήμερα, αλλά και για όλα τα αύριο, όσοι και όσες έχετε όπλα τα οποία τα έχετε πάρει νομίμως από μαγαζά και όχι παρανόμως από πορτ παγκάζ, θα μποράτε να τα κουβαλάτε περήφανα χωρίς άδειες ή παρόμοιες χαρτογιακάδικες μπουρδάρες , επειδής εμείς οι Τενεσίδιοι και οι Τενεσίδιες είμαστε αλάνια, όχι τίποτα ανύπαρκτοι να θέλουμε έγγραφα και λοιπές αηδίες για να κουβαλάμε τα μπιστόλια, τα περίστροφα και τα γκλοκ μας. Με αγάπη και εκτίμηση, ο κυβερνηταράς σας, Βασίλης Λι Τζούνιορ».
Και έτσι, την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, οι κάτοικοι και οι κάτοικες του Τενεσί κυκλοφοράνε στους δρόμοι της πολιτείας τους με τα γκάνια τους, ελεύθερα και ωραία. Και αν τυχόν κανένας αστυνομικός τους πει κάτι του στυλ «με σχωράτε, έχετε άδεια για ετούτο το γκάνι;», μπορούν πλέον και με τον ΝΟΜΟ να απαντούν περήφανα «ΟΧΙ, γιατί δεν είμαστε ΟΥΤΕ γιεγιέδες, ΟΥΤΕ μαλθακοί. Όπλα με χαρτιά να πάτε να ζητήσετε εκτός Τενεσίου, όχι εδώ».

Μονο μικρά παρακαλώ

Την νομική απόφαση (που βάνει το Τενεσί στην περήφανη λίστα των πολιτειών που επιτρέπουν το κουβάλημα όπλων άνευ σχετικής αδείας ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ) εχειροκρότησε το NRA, το National Rifle Association, πράγμα τόσο περίεργο, όσο το να χειροκροτούσε την αναγκαστική χρήση κοκαΐνης στα σχολεία και τα λύκεια της Κολομβίας ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Καθόλου περίεργο δηλαδή, σε περίπτωση που δεν πιάσατε το αλαφρύ μου αστείο.
Βέβαια, αξίζει να ειπωθεί, επειδής το NRA αλλά και οι κάτοικοι του Τενεσί γενικότερα δεν είναι τίποτα πουθενάδες, ότι η απόφαση του Μπίλαρου του Λη προκάλεσε άφθονες αντιδράσεις, μιας και το νέο νομικό πλαίσιο θα επιτρέπει σε όποιον θέλει να κουβαλά το γκάνι του (φανερά ή κρυφά) ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που αυτό το γκάνι είναι στην κατηγορία των χαντγκανς, για ετούτο κιόλας αν δείτε ανέφερα πιο πάνω «μπιστόλια, περίστροφα και γκλοκς».
Αν δεν το θυμάστε, πηγαίντε μια στιγμή πιο πάνω να δείτε. Όχι εντάξει, περιμένω. Όχι αλίμονο, δεν έχω δουλειά, για εσάς τα γράφω, αφήστε μου και τις σακούλες σας αν θέλετε.
Το είδατε; Μπράβο. Μόνο χανδγκανς λοιπόν, κοινώς μόνο τα μικράτα, πράγμα που σημαίνει ότι για να κουβαλήσετε ως Τενέσιος και Τενέσια τα λοιπά όπλα σας (βλ. πολυβόλα, χραπα-χρούπες, αντίκες δευτέρου παγκοσμίου, διαπλανητικά λέηζερ, καθώς και τα phased plasma rifles in a 40 watt range σας), θα θέλετε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ άδεια. Πράγμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ άδικο σύμφωνα με πολλά οπλο-κατοχικά λόμπι.
Για να σας το κάνω πιο λιανά, ο Τερμινέητορ στην περίφημη σκηνή οπλοπαραγγελίας, μόνο ΕΝΑ από τα γκάνια του θα μπορούσε να το πάρει, να φύγει από το μαγάζι και να το πάει στο μπαρ για μπύρες. Αν ήταν στο Τενεσί.

Δεν είμαστε τίποτα Απάτσι απολίτιστοι

Ο Μπιλ βέβαια δεν δίνει σημασία στα παράπονα, επειδής βαθιά μέσα του είναι καημπόης και σου λέει «το να κουβαλάς ελεύθερα το εξάσφαιρό σου αναδεικνύει την τιμή και το ήθος σου. Άρα πρέπει να το κουβαλάμε ελεύθερα. Δεν είμαστε ΑΣΦΑΛΩΣ τίποτα ΟΥΝΟΙ, τίποτα ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΙ να κουβαλάμε τις καραμπίνες μας στους ώμους αν δεν έχουμε τα σχετικά μας χαρτιά, αλίμονο. Ελεύθερα κουβαλούσαν τις καραμπίνες τους μόνο οι Απάτσι και οι λοιποί Ινδιάνοι. Κι εμείς τους Ινδιάνους τους τσακίσαμε στον πόλεμο. Ή τέλος πάντων τους κολλήσαμε αρρώστιαι και τους γνωρίσαμε το αλκοόλ και έτσι σήμερα ως ΤΙΜΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ τους έχουμε της σφαλιάρας και της ροχάλας, επειδής πολύ μας κουνήθηκαν που θέλαμε να τους πάρουμε με τη βία τα εδάφη και να τους ισοπεδώσουμε την ζωή. GOD BLESS AMERICA».

Και κάπως έτσι, από την πρώτη Ιούλη του 21, οι Τενέσιοι και οι Τενέσιες λένε αντίο στην χαρτούρα του εξάσφαιρου και καλώς ορίσατε στο «κλειδιά πήρα, μπουφάν πήρα, το περίστροφο μην ξεχάσω».

Τζάμπα ετραγούδαγε για την περήφανη πολιτεία ο Τζίμι Μάρτιν δηλαδής:

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε, προσοχή στις διαβάσεις φίλες και φίλοι.

Κέρδισε έως 1.000.000€ (εγγυημένα 220.000€) σε έναν από τους μεγαλύτερους Cash διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ! (21+) Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος