Εκατομμυριούχοι στο Ντουμπάι, υποκρισία στην Ελλάδα

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Εκατομμυριούχοι στο Ντουμπάι, υποκρισία στην Ελλάδα
Σοκαρίστηκε το πανελλήνιο από το προφανές: οι πλούσιοι συμπατριώτες μας έζησαν μια Πρωτοχρονιά διαφορετική από την δική μας!

Ένας γνωστός επιχειρηματίας στην Θεσσαλονίκη προσπαθώντας πριν αρκετά χρόνια να μου εξηγήσει τα κοινωνικά και οικονομικά παράδοξα της πατρίδας μας μου διηγήθηκε: «άνοιξε που λες Χρήστο μου το καινούργιο εστιατόριο στο Μακεδονία Παλλάς και πήρα τη σύντροφό μου να πάμε να δοκιμάσουμε το νέο premium menu του επώνυμου Σεφ, να κάνουμε και pairing με τα πολύ ακριβά κρασιά του καταλόγου από την Τοσκάνη, την Προβηγκία και την Λατινική Αμερική. Ακόμα επιτρεπόταν το κάπνισμα στο χώρο του εστιατορίου, είχα πάρει μαζί μου κι ένα εξαιρετικό πούρο από την Κούβα και γενικά ήμουν έτοιμος για μια luxury βραδιά απόλαυσης.

Όπως είχαμε βολευτεί στον πολυτελή καναπέ στο σχετικά prive τμήμα του εστιατορίου ακούω από κάπου δίπλα μου μια γνωστή φωνή. «Ψιτ κύριε Κώστα! Καλησπέρα!» Γυρνάω απορημένος και ποιόν βλέπω; Τον Μιχαλάκη τον αποθηκάριο της εταιρίας μου με την φρέσκια γκόμενα, με τα φιλέτα τους, τις σαλάτες τους, τα κρασιά τους, ο δε Μιχαλάκης επίσης είχε ένα πούρο, που αν δεν το αγόρασε στη μαύρη αγορά της Αριστοτέλους μάλλον το είχε πληρώσει όσο κι εγώ. «Και τι κάνατε κύριε Κώστα;» «Τι να κάνω Χρηστάκη; Είπα διακριτικά στον σερβιτόρο να χρεώσει το τραπέζι του Μιχαλάκη στον δικό μου λογαριασμό γιατί ο βλαξ θα πλήρωνε εκεί το μισό του μηνιάτικο, για να κάνει τη φιγούρα του στην γκόμενα. Το θέμα δεν είναι όμως εκείνη η βραδιά, το θέμα είναι πόσοι Μιχαλάκηδες απλώνουν τα πόδια παραπάνω από το πάπλωμα και μετά τους φταίμε εμείς που έχουμε λεφτά και τα γλεντάμε.»

Άνοιξε που λέτε Nammos στο Ντουμπάι. Πήγαν λοιπόν εκεί μεταξύ πολλών άλλων στο πάρτι του θρύλου της αθηναϊκής νύχτας Βασίλη Τσιλιχρήστου, γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, που προφανώς το άντεχε η τσέπη τους για να κάνουν ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς. Κι επειδή πήγαν αυτοί να γλεντήσουν, να πιούν, να χορέψουν και να αλλάξουν χρόνο σε πολυτελές περιβάλλον, λύσσαξαν ο Τάκης και η Τασία στα Σούρμενα (και αλλού) γιατί δεν έκαναν Πρωτοχρονιά όπως κι εμείς σπίτι τους με τους ίδιους περιορισμούς σε κίνηση και καλεσμένους.

Θα κάνω μια δημόσια παραδοχή. Αν είχα την οικονομική δυνατότητα και την ελευθερία του χρόνου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα πήγαινα στο Ντουμπάι για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, για τα γενέθλιά μου, για απόκριες, πιθανώς και για ορθόδοξο και καθολικό Πάσχα. Κι αν όχι στο Ντουμπάι που το βρίσκω και λίγο κιτς, σίγουρα σε κάποιον άλλο πολυτελή covid free προορισμό. Δεν θα με ένοιαζε να δώσω το παράδειγμα του κοσμοκαλόγερου στον Τάκη και στην Τασία γιατί αν μπορούσαν και αυτοί στο Nammos θα χόρευαν, αντί για το σαλόνι μπροστά στην οθόνη του Mega μερακλώνοντας με τον Αντώνη Ρέμο και την Ρούλα Κορομηλά. Αγαπητοί Τάκη και Τασία αν δεν αντέχετε να βλέπετε τους πλούσιους ανθρώπους να ζουν μια ζωή διαφορετική από την δική σας, μην βλέπετε μεσημεριανάδικα και μη διαβάζετε το Ciao και το Σοκ, δείτε Netflix ή πηγαίνετε καμιά βόλτα στην περιοχή σας. Το κυριότερο; Επειδή διαθέτετε Instagram, όπως και οι πλούσιοι συμπατριώτες μας, μην πιστεύετε ότι θα έχετε και το ίδιο φωτογραφικό περιεχόμενο από τις ίδιες εμπειρίες διασκέδασης.

Σιγά μη μας ρωτούσαν η Βερνίκου, ο Σιανίδης και η Κριθαριώτη για το αν τους επιτρέπουμε να πάνε στο Ντουμπάι ή στην Κουρσεβέλ ή στο Μαϊάμι για Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Αν είστε δικοί τους followers θα σκανδαλιστείτε Τάκη και Τασία. Αν ακολουθείτε εμένα στα social θα βλέπετε πολύ οικείες εικόνες σε έναν καναπέ, με ένα χαλί κι ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Άντε στο τσακίρ κέφι να ανοίξουμε και κανένα μπουκάλι ακριβό κρασί, έτσι για το καλό!

Λυσσάξατε επίσης για τον Στέφανο Τσιτσιπά που έκανε πριβέ πάρτι με την οικογένειά του στο Ντουμπάι. Πρώτα απ’ όλα εκεί ήταν κι έκανε την προετοιμασία του για αγώνες. Δεύτερον το παλληκάρι ζει μόνιμα εκτός Ελλάδας, οπότε μη φοβάστε δε θα σας κολλήσει κορονοϊό. Τρίτον βγάζει γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο επειδή είναι επαγγελματίας τενίστας, ζει δηλαδή μια ζωή που οι περισσότεροι από μας δεν θα μπορούσαμε να ζούμε, με ασκητικό πρόγραμμα, σκληρή προπόνηση, επίπονους τραυματισμούς και κεφαλαιοποιεί ένα αθλητικό ταλέντο που δόθηκε σε αυτόν κι όχι σε σας Τάκη και Τασία. Πιστεύετε βρε κουτά ότι ο Ρότζερ Φέντερερ ή ο Νόβακ Τζόκοβιτς ρώτησαν αντίστοιχα την κοινή γνώμη της Ελβετίας ή της Σερβίας για το που θα αλλάξουν χρονιά; Μάλλον όχι.

Σιγά μην απολογηθεί σε μας ο Τσιτσιπάς όταν πηγαίνει στο Ντουμπάι, ο Αντετοκούνμπο όταν πηγαίνει στην Σουηδία ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο όταν έρχεται στο Costa Navarino. Σιγά μη μας ρωτήσουν τι αυτοκίνητο θα πάρουν, σε τι σπίτι θα μείνουν και πόσο θα ανοίξουν την ψαλίδα από την καθημερινότητα του μέσου Ελληνα! Αυτά τους προσφέρει το επάγγελμά τους, αυτά απολαμβάνουν και δεν τα αφαιρούν από εμένα ή από σας. Η κοινωνική προσφορά του Στέφανου είναι μεγάλη, η προσφορά του Γιάννη ακόμα μεγαλύτερη, αντίστοιχη της διαφοράς των απολαβών τους και στο κάτω κάτω πρόκειται για δυο νέους ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες από σπίτια που δεν ήταν πλούσια και που στερούνταν πολλές ανέσεις. Αφήστε τους ήσυχους να απολαύσουν ό,τι κερδίζουν και μην κοιτάτε από την κλειδαρότρυπα τις ζωές τους για να κρίνετε.

Τέλος το γνωστό τροπάριο για τον Πέτρο Κωστόπουλο και τον πολυτελή του βίο, που φέτος διανθίστηκε και με κατηγορίες για την νεαρά σύντροφό του. Φίλος μου ο Πέτρος δεν είναι αλλά πείτε μου αγαπημένοι μου, όλα τα χρόνια που διαβάζατε τα περιοδικά του, δεν είχατε αντιληφθεί ότι στον Πέτρο αρέσουν τα όμορφα κουστούμια, οι ακριβές μηχανές, οι ωραίες γυναίκες και τα έντονα πάρτι; Τώρα σας φαίνεται περίεργο που τα απολαμβάνει όποτε μπορεί; Αν δεν είστε πρώην συνεργάτες του στην ΙΜΑΚΟ να πικραίνεστε (όσοι πικραίνονται και δεν έχτισαν καριέρα εξαιτίας του) εσάς κι εμένα τί μας ενδιαφέρει;

Ειδικά δε εσείς που απαιτείτε από την Κυβέρνηση να τους ελέγξει, να τους περιορίσει, να τους απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα και γενικότερα να τους κάνει ντα, κάντε έναν κόπο να αναζητήσετε τον ακριβή αριθμό χρεών του κυβερνώντος κόμματος και λοιπών κομμάτων του κοινοβουλίου και μετά ελάτε να ζητήσετε τα ρέστα, για το πως διαχειρίζεται ο καθένας την προσωπική του περιουσία και τον προσωπικό του χρόνο! Κι όταν σε κάθε ευκαιρία αγνοείτε κάθε σύσταση για μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, να κοιτάτε την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα και μην αλληθωρίζετε προς το Ντουμπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.