Και ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα «Δεν είναι αθώοι», αλλά ευτυχώς υπάρχει το internet

Νίκος Ρόλλας
Και ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα «Δεν είναι αθώοι», αλλά ευτυχώς υπάρχει το internet
Όλοι πανηγυρίζουν μετά την απόφαση για την Χρυσή Αυγή, νομίζοντας οτι δεν υπάρχουν στοιχεία για την στάση που κρατούσαν πριν από 7 χρόνια.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μία όαση μπροστά στην μαυρίλα που ζούμε φέτος λόγω της πανδημίας... Όλοι γιόρταζαν για την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, η οποία και επίσημα πλέον αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Αν κάποιος είχε προσγειωθεί από τον Άρη χθες το απόγευμα και έκανε για πρώτη φορά βόλτα στα social media, θα νόμιζε πως όλα αυτά τα χρόνια η Χρυσή Αυγή ήταν μόνη της εναντίον όλων.

  • Μόνη της απέναντι στα ΜΜΕ που έκαναν τα πάντα να αποκαλύψει τον εγκληματικό της ρόλο.
  • Μόνη της απέναντι σε κάθε λογής διάσημους που σε κάθε ευκαιρία προέτρεπαν τον κόσμο να της γυρίσει πλάτη.
  • Μόνη της απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα.
  • Μόνη της απέναντι σε μία κοινωνία που έκανε τα πάντα για να την αποβάλει...

Δυστυχώς όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είχαν βήμα και πήγαιναν κόντρα στο... ρεύμα που άρχισε να διαμορφώνεται το 2012 όταν και η Χρυσή Αυγή έμπαινε για πρώτη φορά στην Βουλή με 440.000 ψήφους, βγαίνοντας 6ο κόμμα και έχοντας 21 έδρες.

Και δεν αναφερόμαστε στη βάση νόμου (ΕΣΡ) προβολή της, αλλά σε όλα τα άλλα κείμενα, ρεπορτάζ και προωθήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όλοι ήξεραν το υπόβαθρο και την δράση της, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια... Όλοι

  • Και δώσ' του η life style προβολή των στελεχών της
  • Και δώσ' του η προώθηση των ενεργειών για τα τρόφιμα στους Έλληνες, σχολεία για Έλληνες
  • Και δώσ' του κοινές παρουσίες σε εκδηλώσεις
  • Και δώσ' του το χάιδεμα των... αυτιών σε τηλεοπτικές εκπομπές

Ευτυχώς όμως δεν είμαστε όλοι boomers. Ακούμε και βλέπουμε το σήμερα, αλλά δεν ξεχνάμε το χθες. Και αν για κάποιους η μνήμη αρχίζει να τους προδίδει υπάρχει το internet.

Βάζεις στο Google ή στο Youtube «Χρυσή Αυγή» και από δίπλα το όνομα που θέλεις. Το αποτέλεσμα ενδεχομένως να σε εκπλήξει με το πόσο διαφορετική στάση τηρούσαν τότε.

Άνθρωποι που γιορτάζουν σήμερα, χθες κάθονταν πλάι πλάι με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, υπήρξαν πολιτικοί συνοδοιπόροι τους, μοιράζονταν τις ίδιες ιδέες, φρόντιζαν να τους δίνουν άλλοθι ή ακόμα και συμβουλές.

Δεν ξέρουμε αν η ιστορία θα αναμετρηθεί μαζί τους. Σίγουρα όμως έχει καταγράψει τα... κατορθώματά τους και το internet δεν θα αφήσει να σβηστούν ποτέ.