Ένα πρωτοσέλιδο που ήταν εντελώς λάθος!

Νίκος Ρόλλας
Ένα πρωτοσέλιδο που ήταν εντελώς λάθος!
Το πρωτοσέλιδο του Sportime προκάλεσε μεγάλο ντόρο, αλλά εντελώς λανθασμένα καθώς οι αμβλώσεις δεν αποτελούν μέρος του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η καθημερινή συνήθεια αρκετών ανθρώπων στον κόσμο να μπαίνουν κάθε πρωί και να βλέπουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, χθες επεφύλασσε μία έκπληξη... Όχι και τόσο ευχάριστη, είναι η αλήθεια...

Το Sportime, μία εφημερίδα με πολύ βαρύ όνομα στον χώρο του αθλητικού Τύπου της χώρας, επέλεξε να... τιμήσει την ημέρα του «αγέννητου παιδιού», αφιερώνοντάς της σχεδόν όλη την πρώτη σελίδα, με μοναδική εξαίρεση μια γωνιά, που την φύλαξε για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου.

«Αφήστε με να ζήσω», έλεγε ο κεντρικός τίτλος, ο οποίος συνοδευόταν με τα εξής τέσσερα «χτυπήματα»...

-«Κάθε χρόνο θανατώνεται πληθυσμός ίσος με των κατοίκων της Πάτρας και του Ηρακλείου της Κρήτης»

-«Πάνω από 350.000 εκτρώσεις ετησίως στην Ελλάδα».

-«Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ ο τζίρος στα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία».

-«Χωρίς αμβλώσεις σε 4 μόνο χρόνια ο πληθυσμός της χώρας θα ήταν κατά 1 εκατομμύριο μεγαλύτερος».

Μάλιστα, η άποψη του Sportime βρήκε ουκ ολίγους υποστηρικτές στην συντηρητική πλευρά της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Άδωνις Γεωργιάδης...

Μόνο που ούτε ο Υπουργός, ούτε οι εμπνευστές του πρωτοσέλιδου, ούτε και οι υποστηρικτές του, δεν έχουν καταλάβει οτι είναι εντελώς λάθος...

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό, το οποίο έχει να κάνει με δικαίωμα όλων των γυναικών (στην Ελλάδα) στην διακοπή της εγκυμοσύνης μέχρι τον 3ο μήνα υπό φυσιολογικές συνθήκες, αφήνοντας στην άκρη τον λαϊκισμό του μηνύματος που στέλνει το ίδιο το μωρό.

Πάμε όμως και στο ουσιαστικό που αφορά τον συνδυασμό του μεγάλου αριθμού των αμβλώσεων στην Ελλάδα, με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Τα δύο αυτά θέματα δεν συνδυάζονται μεταξύ τους... Είναι άλλο το «δεν θέλω να κάνω παιδί επειδή δεν το αντέχει η τσέπη μου» και άλλο το «δεν θέλω να κάνω παιδί επειδή η εγκυμοσύνη είναι ανεπιθύμητη (για τον Α ή Β λόγο)».

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας έχει προκληθεί από την πρώτη κατηγορία και όχι από την δεύτερη. Για να λυθεί θα πρέπει η κυβέρνηση (και η επόμενη και η μεθεπόμενη και η προηγούμενη, γιατί η προσέγγιση ενός κράτους απέναντι στην υπογεννητικότητα χρειάζεται συνέπεια, μέθοδο, πολυετές πλάνο) να δημιουργήσει ένα περιβάλλον τέτοιο, που να προσφέρει σιγουριά στην υποψήφια μητέρα πως ακόμα και μόνη της, θα μπορέσει να τα φέρει πέρα με ένα νεογέννητο στην αγκαλιά.

Όσον αφορά, τη μείωση του αριθμού των αμβλώσεων, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και στη σωστή ενημέρωση-προσέγγιση του θέματος από μικρή ηλικία...