Πήγαν να κλέψουν αυτοκίνητο, αλλά δεν ήξεραν να οδηγούν με ταχύτητες και το παράτησαν (pics)

Gazzetta team
Πήγαν να κλέψουν αυτοκίνητο, αλλά δεν ήξεραν να οδηγούν με ταχύτητες και το παράτησαν (pics)
Θεαματική αποτυχία για δύο ένοπλους ληστές στη Βικτόρια της Αυστραλίας. Δεν μπορούσαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο που έκλεψαν καθώς είχε… ταχύτητες και δεν ήταν αυτόματο.

Φιάσκο αποδείχθηκε το μεγαλόπνοο σχέδιο δύο ένοπλων ληστών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς δεν ήξεραν να οδηγούν με ταχύτητες. Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόρια, δύο άνδρες υπό την απειλή ενός μαχαιριού, ανάγκασαν έναν άντρα, να τους παραδώσει το πορτοφόλι του αλλά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, που μόλις είχε παρκάρει.

Ο άντρας συνεργάστηκε και έδωσε τα προσωπικά του αντικείμενα, αλλά το σχέδιο απόδρασης των δύο ληστών απέτυχε θεαματικά.

Η αστυνομία της Βικτόρια ανέφερε πως το Hyundai i30 είχε ταχύτητες και δεν ήταν αυτόματο και φαίνεται πως οι δύο ληστές δεν ήξεραν πώς να το οδηγήσουν.

«Οι ντετέκτιβ πιστεύουν πως αυτοί οι δύο απατεώνες μπορεί να είχαν άδεια οδήγησης μόνο για αυτόματα αυτοκίνητα» ανέφερε στην News Corp εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αφού είδαν και αποείδαν, βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο και το παράτησαν

Μην σας παραξενεύει πάντως πως γίνεται να ήξεραν να οδηγούν μόνο αυτόματα αυτοκίνητα, καθώς οι οδηγοί που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα με ταχύτητες ολοένα και μειώνεται στην Αυστραλία. Είναι ενδεικτικά τα στατιστικά που δίνονται από την CarAdvice, τα οποία καταδεικνύουν πως ο αριθμός των οδηγών που επιλέγει μη αυτόματο αυτοκίνητο Toyota μειώνεται από το 2015.

Πιο ειδικά, από το 2015 έως το 2019, οι πωλήσεις του Toyota Corolla με ταχύτητες μειώθηκε κατά 80% και κατά 86% για το sedan.

Ένας εκπρόσωπος του Royal Automobile Club of Victoria (RACV) είπε πως: «Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δει μια σταθερή πτώση στα άτομα που ζητούν μαθήματα οδήγησης σε μη αυτόματο τρόπο. Οι αιτήσεις για αυτοκίνητα με ταχύτητες στις σχολές οδηγούν έχουν μειωθεί από το 38% των αιτήσεων το 2010 σε μόλις 12% το 2019».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ