10 χρόνια από τον θάνατο του Μπιν Λάντεν: Η αποκάλυψη Ομπάμα για το τελευταίο τηλεφώνημα (vid)

Gazzetta team
10 χρόνια από τον θάνατο του Μπιν Λάντεν: Η αποκάλυψη Ομπάμα για το τελευταίο τηλεφώνημα (vid)
Πέρασαν δέκα χρόνια από την ημέρα που οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε το παρασκήνιο ενός σημαντικού τηλεφωνήματος.

Ήταν 2 Μαΐου του 2011, όταν οι Αμερικάνικες δυνάμεις εισέβαλαν στο καταφύγιο που κρυβόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον σκότωναν, βάζοντας τέλος στην τρομοκρατική του δράση... Δυστυχώς όμως όχι στην τρομοκρατία γενικότερα.

Με αφορμή την επέτειο αυτή λοιπόν, ο τότε πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα είχε μία συζήτηση με τον Ναύαρχο, Μπιλ ΜακΡέιβεν που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης, όπου μεταξύ άλλων προέβη σε αποκαλύψεις σχετικά με την τελευταία επικοινωνία που είχαν.

Πριν λοιπόν η επιχείρηση μπει στην τελική της φάση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικοινώνησε με την Ναύαρχο, προκειμένου να μεταφέρει την εκτίμηση και τις ευχαριστίες του σε όλες τις δυνάμεις που θα συμμετείχαν.

«Το έκανα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο εξής: Όσο εκπαιδευμένοι και αν είναι αυτοί οι μαχητές, υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Ο δεύτερος που ήταν και πιο σημαντικός για εμένα είναι οτι εμείς εδώ στην Ουάσιγκτον, βλέπουμε αυτά τα πράγματα ως αφαιρέσεις (σ.σ εννοώντας τις περιπτώσεις που σκοτώνονται στρατιώτες) και ξεχνάμε οτι και αυτί έχουν οικογένειες, αγαπημένους και κουβαλάνε το βάρος εκατομμυρίων Αμερικανών», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Μπιλ ΜακΡέιβεν τόνισε: «Αυτό το τηλεφώνημα σήμαινε πολλα για εμένα και τα παιδιά που ετοιμάζονταν για την αποστολή. Ναι ήταν ο αρχηγός μας, αλλά από την άλλη ήταν ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει οτι όλα τα μέλη της ομάδας που θα συμμετείχαν, πήγαιναν σε μία αποστολή που μπορεί να του κόστιζε την ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ