Λονδίνο: Αστυνομικοί έβγαλαν selfie σε σκηνή φόνου και βρήκαν τον μπελά τους

Gazzetta team
Λονδίνο: Αστυνομικοί έβγαλαν selfie σε σκηνή φόνου και βρήκαν τον μπελά τους
Δύο αστυνομικοί στο Λονδίνο διώκονται επειδή έβγαλαν selfie στη σκηνή ενός φόνου.

Δύο μέλη της αστυνομίας του Λονδίνου κατηγορούνται για διάπραξη σοβαρού παραπτώματος κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς τράβηξαν selfie στη σκηνή μιας διπλής δολοφονίας και στη συνέχεια μοιράστηκαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Οι δύο αστυνομικοί ηλικίας 47 και 32 ετών, θα εμφανιστούν στις 27 Μαΐου ενώπιον του δικαστηρίου του Ουεστμίνστερ, διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου. «Το επαγγελματικό σφάλμα στο οποίο φέρονται να υπέπεσαν αφορά την έρευνα για τον θάνατο της Μπίμπα Χένρι, 46 ετών και της Νικόλ Σμόλμαν, 27 ετών, δύο αδελφών που μαχαιρώθηκαν σε ένα πάρκο του Γουέμπλεϊ, την 6η Ιουνίου του 2020», αναφέρει η εισαγγελία.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Ιούνιο, μετά τη σύλληψή τους. Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, οι κατηγορούμενοι έβγαλαν selfie δίπλα στα πτώματα και κατόπιν ανήρτησαν τις φωτογραφίες στο WhatsApp.

Η μητέρα των θυμάτων είχε δηλώσει στο BBC τον περασμένο Ιούνιο ότι με αυτήν την πράξη αντιμετώπισαν απάνθρωπα τις κόρες της. «Αυτές οι φωτογραφίες ήταν απάνθρωπες. Είμαι πολύ θλιμμένη γι αυτό που συνέβη».

Μάλιστα η άτυχη μητέρα είχε την συμπαράσταση της επιτρόπου της Αστυνομίας, η οποία από την πλευρά της είπε: «Η καρδιά μου είναι στην οικογένεια των θυμάτων. Είναι ανόητο αυτό που έγινε και νιώθω απογοήτευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ