Μελέκ Ιπέκ: Οι συγκλονιστικές στιγμές που αγκαλιάζει τα παιδιά της μετά από 108 ημέρες στη φυλακή (vid)

Gazzetta team
Μελέκ Ιπέκ: Οι συγκλονιστικές στιγμές που αγκαλιάζει τα παιδιά της μετά από 108 ημέρες στη φυλακή (vid)
Συγκινητικές στιγμές καταγράφηκαν μπροστά στις κάμερες μετά την απελευθέρωση της Μελέκ Ιπέκ που είχε σκοτώσει τον κακοποιητικό συζυγό της.

Η Μελέκ Ιπέκ, η γυναίκα που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο αφού σκότωσε με καραμπίνα τον σύζυγο και βασανιστή της, βρίσκεται ξανά κοντά στα παιδιά της και τους συγγενείς της, μετά μια σπάνια απόφαση δικαστηρίου της Τουρκίας.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, η 31χρονη γυναίκα αποφυλακίστηκε και οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Η Ιπέκ αγκάλιασε σφιχτά, με λαχτάρα και με δάκρυα χαράς στα μάτια, τα δυο της παιδιά.

Οι εικόνες αυτές είναι άκρως συγκινητικές: 108 ημέρες μετά την εφιαλτική νύχτα που έζησε στο σπίτι της όταν σκότωσε τον άντρα της ο οποίος την είχε δέσει και την χτυπούσε αλύπητα επί ώρες και απειλούσε να σκοτώσει την ίδια και τα δύο τους παιδιά.

«Μου λείπουν οι μυρωδιές από τις κόρες μου»

Αυτό που θέλω τώρα είναι να κοιμηθώ μαζί με τις δύο κόρες μου, είπε η 31χρονη Τουρκάλα. «Μου λείπουν τόσο πολύ οι μυρωδιές των παιδιών μου. Μπορώ να κοιμηθώ πολύ όμορφα απόψε», δήλωσε μπροστά στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι οι 108 ημέρες μέσα στη φυλακή πέρασαν με μόνη παρηγοριά ότι οι κόρες της ήταν καλά και ασφαλείς εκεί έξω.

Η Μελέκ Ιπέκ, με την πράξη της τον περασμένο Ιανουάριο, είχε φέρει στο «φως» όχι απλά ένα περιστατικό βίας κατά των γυναικών αλλά παράλληλα και το σκληρό πρόσωπο της πατριαρχικής Τουρκίας απέναντι στις γυναίκες. Εξάλλου, όταν συνελήφθη, οι φωτογραφίες με το πρόσωπό της πρησμένο και γεμάτο μώλωπες, σημάδια της βίας που είχε υποστεί, προκάλεσαν σοκ σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ