Η περιγραφή του ήρωα αστυνομικού που έσωσε τον 4χρονο: «Ήταν πρωτόγνωρο πράγμα» (vid)

Gazzetta team
Η περιγραφή του ήρωα αστυνομικού που έσωσε τον 4χρονο: «Ήταν πρωτόγνωρο πράγμα» (vid)
Ο αστυνομικός που έσωσε τον 4χρονο στο Παλαιό Φάληρο και οι συνάδελφοί του, περιγράφουν τις δύσκολες στιγμές που έζησαν.

Τις τελευταίες δύο μέρες, τα εύσημα της κοινωνίας έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες της αστυνομίας που συμμετείχαν στην διάσωση του 4χρονου στο Φάληρο, ο οποίος είχε σπασμούς και λόγω της καθυστέρησης του ΕΚΑΒ ανέλαβαν εκείνοι να τον μεταφέρουν στο Παίδων.

Θυμίζουμε οτι ένας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ είχε ξεκινήσει τις μαλάξεις μέσα στο σπίτι και όταν άκουσαν τις σειρήνες, θεώρησαν πως είχε έρθει το ασθενοφόρο και κατέβασαν τον μικρό κάτω για να μην χαθεί χρόνος. Εκεί όμως διαπίστωσαν πως ήταν τα περιπολικά που είχαν φτάσει για βοήθεια...

Τότε με την συγκατάθεση της μητέρας έβαλαν την ίδια και τον μικρό μέσα στο περιπολικό για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

«Εκείνη την ώρα που ένα πράγμα είχαμε να σκεφτούμε. Να φτάσουμε στο νοσοκομείο εγκαίρως», είπε στον ΑΝΤ1 ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην επιχείρηση που στήθηκε, ενώ ο Κώστας που έκανε μαλάξεις στον μικρό δήλωσε: «Μπήκα προσωπικά με το παιδάκι αγκαλιά και την μητέρα στο πίσω κάθισμα του περιπολικού. Ήταν πραγματικά μία δύσκολη κατάσταση. Πρωτόγνωρο πράγμα για εμένα».

Μαζί του ήταν ακόμα ένας αστυνομικός, ο οποίος είπε: «Το πήρε ο Κώστας στα χέρια του. Εγώ του κρατούσα το κεφαλάκι του ψηλά για να μην πάθει αναρρόφηση», ενώ όπως ειπώθηκε: «Κατά την μεταφορά ο συνάδελφος του έκανε μαλάξεις, η μητέρα ήταν σε πανικό».

Τελικά ο μικρός έφτασε σε 5,5 λεπτό στο Παίδων (και όχι σε 3 όπως αρχικά είχε ειπωθεί), με μία κοπέλα αστυνομικό να τονίζει πως: «Δεν το προβάλουμε, είναι καθήκον μας. Σαφώς είναι καθήκον μας».

Ο μικρός όπως είναι γνωστό διασωληνώθηκε, ενώ όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 υπάρχει βελτίωση της υγείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ