Κρατούμενοι στις ΗΠΑ εμβολιάστηκαν κατά λάθος με 6πλάσια δόση της Pfizer

Gazzetta team
Κρατούμενοι στις ΗΠΑ εμβολιάστηκαν κατά λάθος με 6πλάσια δόση της Pfizer
Έξι φορές πάνω από το φυσιολογικό ήταν η δόση του εμβολίου που χορηγήθηκε σε 77 κρατούμενους στις φυλακές «Φορντ Μάντισον». Τι συμπτώματα είχαν…

Υπό παρακολούθηση έχουν τεθεί 77 κρατούμενοι, σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αϊόβα των ΗΠΑ, μετά από χορήγηση του εμβολίου Pfizer-BioNTech, με δόση όμως… έξι φορές πάνω από τη φυσιολογική!

Όπως διευκρινίζεται, δύο νοσοκόμες, εσφαλμένα εμβολίασαν τους κρατούμενου στις φυλακές του «Φορντ Μάντισον» της Αϊόβα με υπερβολική δόση από τo εμβόλιο, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν παρενέργειες οι κρατούμενοι, να σταματήσουν οι εμβολιασμοί στη φυλακή και να τεθούν σε προσωρινοί άδεια οι δύο νοσοκόμες.

Οι περισσότεροι κρατούμενοι εμφάνισαν πονόλαιμο και πόνους στο σώμα, ενώ ένας φυλακισμένος εμφάνισε υψηλό πυρετό. Η Kimberly Koehlhoeffer βέβαια, μητέρα ενός τρόφιμου είπε ότι ο γιος της αλλά και άλλοι κρατούμενοι είχαν κι άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία και σοβαρή αφυδάτωση.

Οι αξιωματούχοι των φυλακών ζήτησαν βοήθεια από τη Pfizer και το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, οι οποίοι συνέστησαν την παρακολούθηση των κρατουμένων για τουλάχιστον 48 ώρες.

Τι πραγματικά συνέβη;

Το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech καταψύχεται και συσκευάζεται σε συμπυκνωμένη μορφή και αραιώνεται με φυσιολογικό ορό. Οι αξιωματούχοι της φυλακής δεν έδωσαν ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το πώς έγινε η χορήγηση του εμβολίου στους τρόφιμους αλλά θεωρείται βέβαια πως δεν αραίωσαν το εμβόλιο και το χορήγησαν απευθείας σε συμπυκνωμένη μορφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο υπάλληλοι της φυλακής και 19 τρόφιμοι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας, ενώ περίπου το 15% των κρατουμένων (πάνω από 7.000) έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ