Ιταλία: Τον έπιασαν λίγο πριν κάνει Ανάσταση - Επεισοδιακή σύλληψη αρχιμαφιόζου

Gazzetta team
Ιταλία: Τον έπιασαν λίγο πριν κάνει Ανάσταση - Επεισοδιακή σύλληψη αρχιμαφιόζου
Η ιταλική αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε έναν αρχιμαφιόζο στο Παλέρμο όταν επέστρεψε από το εξωτερικό για να κάνει Πάσχα με τους συγγενείς του.

Ο Τζουζέπε Καλβαρούζο, ο αρχινονός μιας φατρίας της ιταλικής μαφίας που ζούσε για χρόνια στη Βραζιλία, συνελήφθη την Κυριακή, από την αστυνομία στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ετοιμαζόταν να γιορτάσει το καθολικό Πάσχα μαζί με τους συγγενείς του.

Ο 44 ετών γκάγκστερ σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε επιστρέψει στην Ιταλία για σύντομη παραμονή. Οι καραμπινιέροι τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σικελίας, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στο παλιό του σπίτι για να γευματίσει με φίλους, συγγενείς.

Μαζί με τον αρχιμαφιόζο συνελήφθησαν άλλα τέσσερα μέλη της Κόζα Νόστρα, τα οποία κατηγορούνται όλα για εκβιασμούς, απαγωγές και μαφιόζικη δράση.

Διοικούσε τη συμμορία από τη Βραζιλία

Ο Καλβαρούζο, συνέχιζε να ελέγχει το παρακλάδι «Παλιαρέλι» αν και έμενε στη Βραζιλία. Από εκεί διέταζε βίαιες επιθέσεις κατά όσων τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ισχύ του, παρέχοντας χρήματα σε φυλακισμένους μαφιόζους και ελέγχοντας εμπορικές δραστηριότητες χάρη σε σειρά «αχυρανθρώπων».

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ