Όλα καλά με τα πυρηνικά των ΗΠΑ: Απλά ένα παιδί έπαιζε στο twitter της Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ (pics)

Gazzetta team
Όλα καλά με τα πυρηνικά των ΗΠΑ: Απλά ένα παιδί έπαιζε στο twitter της Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ (pics)
Το «;l;;gmlxzssaw» που εμφανίστηκε στο twitter της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης δεν ήταν τελικά κάποιος μυστικός κωδικός, αλλά ένα... παιδικό παιχνίδι.

Παγκόσμια αναστάτωση προκλήθηκε όταν στον λογαριασμό στο twitter της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης, υπεύθυνης για τους μυστικούς κωδικούς των πυρηνικών των ΗΠΑ εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: «;l;;gmlxzssaw».

Πολλοί θεώρησαν αρχικά πως είχε γίνει ένα τραγικό λάθος και βγήκαν στη φόρα οι μυστικοί κωδικοί, ενώ στη συνέχεια τα σενάρια έκαναν λόγο για παραβίαση του συστήματος από χάκερς.

Όπως ήταν λογικό, σήμανε συναγερμός ώστε να δοθν τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά, προς ανακούφιση όλων, τίποτα από όλα αυτά δεν είχε γίνει.

«Δεν συνέβη απολύτως τίποτα κακό. Καμία παραβίαση του λογαριασμού μας στο Twitter. Η ειδοποίηση για διαγραφή της πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά» ήταν η ενημέρωση, αλλά τι είχε συμβεί πραγματικά;

Ένας άντρας της Στρατιωτικής Διοίκησης είχε αφήσει ανοικτό τον λογαριασμό στο Twitter και το παιδί του πήγε απλά και πατούσε το πληκτρολόγιο. Έγραψε το ;l;;gmlxzssaw και πάτησε και enter, δίχως προφανώς να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ