Υπουργός Υγείας Γερμανίας: «Τα εμβόλια στην Ευρώπη δεν φτάνουν για το 3ο κύμα πανδημίας»

Gazzetta team
Υπουργός Υγείας Γερμανίας: «Τα εμβόλια στην Ευρώπη δεν φτάνουν για το 3ο κύμα πανδημίας»
Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν τόνισε πως τα εμβόλια που υπάρχουν στην Ευρώπη δεν φτάνουν από μόνα τους για να αποσοβήσουν το 3ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Βήματα προς... τα πίσω είναι έτοιμη να κάνει η Γερμανία, αν η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, με το Υπουργείο της χώρας να προειδοποιεί πως δεν θα αρθούν οι περιορισμοί για το Πάσχα και να υπερθεματίζει πως τα εμβόλια που υπάρχουν στην Ευρώπη δεν αποτελούν ικανό αριθμό για να καταπολεμιστεί το 3ο κύμα της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) Λαρς Σάαντε, απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της χώρας να μην ταξιδέχουν κατά την περίοδο του Πάσχα, ούτως ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός και αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς η κατάσταση στη Γερμανία δεν είναι η ιδεατή.

«Είναι απολύτως πιθανό να έχουμε το Πάσχα μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, με έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλές σοβαρές περιπτώσεις και θανάτους και με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους», ανέφερε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου ο Λαρς Σάαντε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε πως το "όπλο" για την εξάπλωση του κορονοϊού είναι η εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων: «Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος τις επόμενες εβδομάδες. Αντιθέτως μπορεί να κάνουμε ακόμη και βήματα προς τα πίσω». Ο Γενς Σπαν επεσήμανε μάλιστα πως τα εμβόλια που υπάρχουν στην Ευρώπη δεν επαρκούν για να σταματήσουν από μόνα τους το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας, όπως αναφέρει το Reuters ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διαλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν, με τον ίδιο να απαντά πως αυτό είναι στην κρίση του εκάστοτε γιατρού, ενώ αναφέρθηκε και στο ρώσικο εμβόλιο Sputnik V λέγοντας ότι είναι εφικτό να υπογραφούν συμβόλαια με τη Ρωσία, αλλά χρειάζονται απαντήσεις για τις ακριβείς ποσότητες και ημερομηνίες για το πότε αυτές θα είναι διαθέσιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ