Έλον Μασκ: Το Bitcoin του στοίχισε 15 δισ. και τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου σε μια μέρα (vid)

Gazzetta team
Έλον Μασκ: Το Bitcoin του στοίχισε 15 δισ. και τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου σε μια μέρα (vid)
Μέσα σε μια μόλις μέρα, ο Έλον Μασκ έχασε 15 δισ. δολάρια, λόγω της πτώσης του Bitcoin.

Tον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έχασε σε μια μόλις ημέρα ο Έλον Μασκ. Tη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η μετοχή της Tesla σημείωσε «βουτιά» 8,6% και ο ίδιος είδε την προσωπική περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 15,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μάλιστα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση για την μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή είναι εν μέρει ο ίδιος ο Μασκ και τα tweets του για τις «μάλλον υψηλές τιμές» του Bitcoin και του Ethereum, που πυροδότησαν μεγάλη αναστάτωση στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Πριν από λίγο καιρό, ήταν και πάλι ο Έλον Μασκ αυτός που είχε προκαλέσει το ξέφρενο ράλι ανόδου του Bitcoin, μετά την ανακοίνωση της αγοράς Bitcoin από την Tesla αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές φαίνεται να αντιμετωπίζουν και πάλι με σκεπτικισμό τα κρυπτονομίσματα, με την αξία του Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τις 50.000 δολάρια, μετά το ιστορικό ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έσπασε το φράγμα των 58.000 δολαρίων.

Όσο για τον «θρόνο» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αυτός, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, πέρασε ξανά στον Τζεφ Μπέζος.

Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα έχασε επίσης 3,7 δισ. δολάρια, το αφεντικό της Amazon βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή με καθαρό πλούτο 186,3 δισ. δολάρια, ενώ ο Μασκ... έμεινε στη δεύτερη θέση με 183,4 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ