Γερμανία: Επέκταση και αυστηροποίηση του lockdown ανακοίνωσε η Μέρκελ

Gazzetta team
Γερμανία: Επέκταση και αυστηροποίηση του lockdown ανακοίνωσε η Μέρκελ
Στη Γερμανία, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αποφάσισαν να επεκτείνουν και να αυστηροποιήσουν το λοκντάουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν να παρατείνουν το λοκντάουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Εστιατόρια, ξενοδοχεία, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και πολλά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τις 31 Ιανουαρίου. Τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τα σχολεία παραμένουν επίσης κλειστά.

Οι περιορισμοί των επαφών θα ενισχυθούν και πάλι, όπως εξήγησε περαιτέρω η Μέρκελ. Μέχρι στιγμής, το πολύ πέντε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω από δύο νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν. Τώρα οι κανόνες του περασμένου Μαρτίου πρόκειται να εφαρμοστούν και πάλι και σύμφωνα με την Καγκελάριο, οι ιδιωτικές συναντήσεις επιτρέπονται μόνο στον «κύκλο του νοικοκυριού του ατόμου και με μέγιστο όριο ένα άλλο άτομο που δεν ζει στο νοικοκυριό».

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια αποφάσισαν να περιορίσουν την κυκλοφορία. Όπου υπάρχουν τουλάχιστον 200 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, επιβάλλεται περιορισμός της ακτίνας κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας, «εκτός αν υπάρχει βάσιμος λόγος». Οι αγορές, τα ταξίδια και οι ημερήσιες εκδρομές δεν πρέπει να θεωρούνται επαρκής λόγος.

Επί του παρόντος, περίπου 70 πόλεις και κομητείες σε εθνικό επίπεδο βρίσκονται σε αυτό το σημείο.