Τραμπ: Θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για τις κυρώσεις στην Τουρκία λόγω S-400

Gazzetta team
Τραμπ: Θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για τις κυρώσεις στην Τουρκία λόγω S-400
Τη χρήση του δικαιώματος βέτο, που διατηρεί, ανακοίνωσε ότι θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, που προβλέπει και τις κυρώσεις στην Άγκυρα για τους S-400, διευκολύνοντας, έτσι, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Την πρόθεση του να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400, έκανε γνωστή ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος βλέπει ως «κερδισμένη την Κίνα» από το «νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό» και έτσι, με ανάρτησή του στο Twitter προανήγγειλε ότι θα κάνει χρήση του βέτο, κάνοντας ακόμα μία φορά τη χάρη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο μεγαλύτερος κερδισμένος από το νομοσχέδιο μας για τον αμυντικό προϋπολογισμό είναι η Κίνα! Θα ασκήσω βέτο!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, ωστόσο παραμένει ασαφές τι εννοούσε με αυτό.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε την Παρασκευή από την αμερικανική Γερουσία με 83 ψήφους υπέρ και 13 κατά, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει με βέτο εδώ και εβδομάδες.

Το βέτο, πάντως, μπορεί να ανατραπεί από τα δύο τρίτα των ψήφων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γίνει νόμος του κράτους, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί, καθώς στη Γερουσία οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία για να υπερκεράσουν το εμπόδιο του βέτο.