Ταυτότητα Covid: Αυτή είναι η κάρτα του εμβολίου στη Βρετανία (pics)

Gazzetta team
Ταυτότητα Covid: Αυτή είναι η κάρτα του εμβολίου στη Βρετανία (pics)
Στη Βρετανία τύπωσαν ήδη τη λεγόμενη «ταυτότητα Covid», η οποία, ουσιαστικά, είναι η κάρτα, που θα έχουν μαζί τους και θα επιδεικνύουν, όπου χρειάζεται, όσοι κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Στο μέλλον και όπως φαίνεται, μάλιστα, στο άμεσο -ευτυχώς- τα πορτοφόλια των ανθρώπων ανά τον κόσμο θα έχουν μέσα, πέρα από τα κλασικά (ταυτότητα, κάρτες, χρήματα), και τη λεγόμενη «ταυτότητα Covid». Την κάρτα, δηλαδή, που θα έχουν μαζί τους και θα επιδεικνύουν, όπου χρειάζεται, όσοι κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς πού θα χρειάζεται αυτή η κάρτα, θεωρείται δεδομένο, ωστόσο, ότι θα είναι απαραίτητη αρχικά στις διεθνείς πτήσεις. Εν ολίγοις, όποιος δεν κάνει το -όποιο- εμβόλιο δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα, σε κάποιες χώρες δεν αποκλείεται να είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας σε θέατρα, σινεμά, συναυλιακούς χώρους κτλ.

Στη Βρετανία, λοιπόν, είδαν σήμερα (7/12) το «φως» της δημοσιότητας αυτές οι ειδικές κάρτες. Προφανώς δεν θα είναι ίδιες σε κάθε χώρα, αλλά μπορείτε να φανταστείτε στο περίπου πώς θα μοιάζουν -σύντομα- και οι δικές μας.

Η κάρτα περιλαμβάνει ένα ειδικό σημείο, όπου θα αναγράφεται το όνομα του εμβολίου, ο αριθμός της παρτίδας και η ημερομηνία, φυσικά, που έγινε. Υπάρχει άλλο σημείο, δε, για μια δεύτερη ημερομηνία, καθώς το εμβόλιο της Pfizer εν προκειμένω γίνεται σε δύο δόσεις.

Θυμίζουμε, έως και 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech αναμένονται στη Βρετανία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδει η Daily Mail, ενώ μια μεγάλη επιχείρηση για τον εμβολιασμό των άνω των 80 ετών, των εργαζόμενων σε γηροκομεία και του υψηλού ρίσκου προσωπικού της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), θα αρχίσει αύριο κιόλας.