Σκύλος περπατούσε 26 μέρες για να γυρίσει στο σπίτι: Οι ιδιοκτήτες του τον ξέχασαν σε βενζινάδικο (pic)

Gazzetta team
Σκύλος περπατούσε 26 μέρες για να γυρίσει στο σπίτι: Οι ιδιοκτήτες του τον ξέχασαν σε βενζινάδικο (pic)
Ο απίθανος σκύλος περπάτησε για 26 μέρες για να φτάσει στο σπίτι του, που ήταν 60 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που τον άφησαν.

Ο 7χρονος σκύλος, με το όνομα "Dou Dou", έμεινε μόνος σε ένα βενζινάδικο αφού οι ιδιοκτήτες του τον ξέχασαν εκεί.

Αλλά το αποφασιστικό σκυλάκι δεν ήταν έτοιμο να αφήσει τους αγαπημένους του ιδιοκτήτες και ξεκίνησε ένα τεράστιο ταξίδι στο σπίτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Qianjiang Evening News" που εδρεύει στο Χανγκζού, η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας άντρας που ονομάζεται κ. Τσι και η οικογένειά του - από την ανατολική κινεζική πόλη Χανγκζού – πήγαν στην εξοχή για να επισκεφθούν συγγενείς τον περασμένο μήνα, παίρνοντας μαζί τους τον Ντου Ντου για το ταξίδι.

Σταμάτησαν στο πρατήριο εξυπηρέτησης Tong Lu, περίπου 60 χιλιόμετρα από το σπίτι τους, με τον κ. Qiu να λέει στους δημοσιογράφους ότι απλά υποθέτει πως ο Dou Dou είχε μείνει στο αυτοκίνητο ενώ η οικογένεια φρόντιζε το μικρό παιδί τους.

Μόλις έφτασαν στον προορισμό τους, αρκετές ώρες αργότερα, συνειδητοποίησαν ότι το κατοικίδιό τους δεν ήταν μαζί τους.

Την επόμενη μέρα πήγε στο πρατήριο για να τον βρει, αλλά δεν ήταν εκεί.

Μιλώντας στο Qianjiang Evening News, ο κ. Qiu είπε: «Ελπίζαμε ότι θα επιβιώσει και θα βρει ένα καλόκαρδο άτομο που θα το υιοθετούσε».

Ευτυχώς, όμως, ο Ντου Ντου αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα δικά του… πόδια, με την οικογένεια να εκπλήσσεται όταν ένας «βρώμικος, αδύνατος αδέσποτος σκύλος» εμφανίστηκε ξαφνικά στο κατώφλι τους.

Ο κ. Qiu εξήγησε πως η οικογένεια στην αρχή δεν αναγνώρισε το ζώο.

«Ευτυχώς δεν είχε τραυματισμούς. Παρόλο που ο Ντου Ντου ήταν κουρασμένος και περπατούσε με δυσκολία όταν επέστρεψε, έχει γίνει πολύ πιο ζωηρός», ανέφερε.

Η ιστορία έχει εντυπωσιάσει όσους την άκουσαν, με τους ειδικούς να επαινούν την ικανότητα του Ντου Ντου να βρει το δρόμο για το σπίτι του, που ήταν τόσο μακριά.

Ένας εκπαιδευτής είπε στην εφημερίδα: «Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να κατανοήσουμε συμπεριφορές των σκύλων. Αλλά ο Ντου Ντου κατάφερε να βρει το σπίτι ακόμη και από μακριά. Έχει εξαιρετικά ταλέντα».

Όμως, ενώ το ταξίδι του Dou Dou ήταν προφανώς απίστευτο, οι ειδικοί ισχυρίστηκαν επίσης ότι η συμπεριφορά του σκύλου ήταν πιθανότατα τυχαία, προειδοποιώντας άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να τα παρακολουθούν όταν βρίσκονται έξω ή όταν ταξιδεύουν, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κάνουν το ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ