Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές μηχανικοί έβαψαν την ελληνική σημαία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ (vid)

Gazzetta team
Καστελόριζο: Τούρκοι εθνικιστές μηχανικοί έβαψαν την ελληνική σημαία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ (vid)
Οι Aρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο drone είναι αυτό που νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, φέροντας ηχείο απ’ όπου ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, αναστατώνοντας τη μικρή κοινωνία του νησιού.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πίσω από την πρόκληση στο Καστελόριζο, βρίσκεται μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δίκτυο Karar TV, που έδωσε στη δημοσιότητα και πλάνα από drone μετά τη δολιοφθορά, οι δράστες πέταξαν 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ υποστηρίζει πως: «Μετά την πυρπόληση της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μηχανικών στο επάγγελμα, έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν 100 κιλά μπογιάς στην επιχείρηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου. Σε νυκτερινές πτήσεις, που δεν αντιλήφθηκαν οι Έλληνες στρατιώτες και συνεχίστηκαν μέχρι τις 09:00 το πρωί χρησιμοποιήθηκαν drone».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό drone πέταξε πάνω από το Καστελόριζο παίζοντας τον εθνικό ύμνο και έριξε κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία (vid)