H βασίλισσα Ελισάβετ έχασε 35 εκατ. λίρες λόγω κορονοϊού

Gazzetta team
H βασίλισσα Ελισάβετ έχασε 35 εκατ. λίρες λόγω κορονοϊού
«Σφιχτά» θα είναι τα οικονομικά της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς ο κορονοϊός έφερε μείωση των εσόδων της κατά 35εκ. λίρες.

Η πανδημία έφερε βαρύ οικονομικό πλήγμα στο βρετανικό παλάτι, με τις απώλειες εσόδων να ανέρχονται στα 35 εκατομμύρια λιρών, καθώς τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας το τελευταίο διάστημα δεν ήταν και λίγα.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, έκαναν ταξίδι στη Νότια Αφρική που κόστισε 250.000 λίρες, ο Άντριου πήγε για γκολφ στη Βόρεια Ιρλανδία μισθώνοντας αεροσκάφος αξίας 16.000 λιρών, ενώ ο πρίγκιπας Καρόλος, δαπάνησε 210.345 λίρες για να πάει στο Ομάν, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του σουλτάνου Χαϊθάμ μπιν Ταρίκ αλ Σαΐντ.

Παράλληλα, το παλάτι επιβεβαίωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν μια «ουσιαστική συνεισφορά» για ένα ποσό -που δεν αποκαλύπτεται- από την κρατική επιχορήγηση για το Φρόγκμορ Κότατζ, την ιδιωτική τους κατοικία που ανακαινίστηκε με δημόσια έξοδα ύψους 2,4 εκατομμυρίων λιρών, προτού τελικά το ζευγάρι μετακομίσει στο Λος Άντζελες.

Όμως οι οικονομικές απώλειες μεγαλώνουν, αφού λόγω του κορονοϊού υπάρχει μεγάλη η πτώση του αριθμού των επισκεπτών στις βασιλικές κατοικίες, που θα έχουν ως αποτέλεσμα η Ελισάβετ να χάνει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες ετησίως τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Ακόμα, το Crown Estate, από τα κέρδη του οποίου αντλείται η επιχορήγηση, προειδοποίησε πως ζημιά θα υπάρξει και στα έσοδα. Αυτό θα δείξει ένα έλλειμμα 20 εκατομμυρίων λιρών από τα 369 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που συμφωνήθηκαν το 2016, για το 10ετές πλάνο ανακαίνισης του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Την ίδια ώρα, το βασιλικό τρένο έκανε μόλις τρία ταξίδια πέρσι και φέτος, δύο από αυτά για τον πρίγκιπα Κάρολο, με τον λογαριασμό να φτάνει στις 20.822 λίρες για ένα ταξίδι επιστροφής από το Κεμπλ, κοντά στο σπίτι του, για το Καρλάιλ.

Μετά από αυτά λοιπόν και καθώς κάποιοι καταγγέλλουν πως για κοντινές μετακινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν με αυτοκίνητο, χρησιμοποιούνται ελικόπτερα, υπάρχουν πια μέτρα σε εξέλιξη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ήτοι πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα μισθών και πίεση για μείωση των μη απαραίτητων δαπανών.

Απ ότι λοιπόν φαίνεται στα οικονομικά θέματα, ο.... God για την ώρα, δεν save the queen...