Το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδει το δημοσίευμα της Die Welt (vid)

Gazzetta team
Το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδει το δημοσίευμα της Die Welt (vid)
«H είδηση που δημοσιεύτηκε στη Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας», ανέφερε ο Χαμί Ακσόϊ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδει, όπως μετέδωσε το Open, το δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο έγινε γνωστό χθες και ανέφερε πως ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να βυθίσουν ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν μαχητικό.

Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα.

Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά: «H είδηση που δημοσιεύτηκε στη Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και στο δίκαιο. Αντί οι ελληνικές Αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα, τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ