Επιβάτης θετικός στον κορονοϊό «έσπασε» την καραντίνα και μπήκε σε αεροπλάνο (vid)

Gazzetta team
Επιβάτης θετικός στον κορονοϊό «έσπασε» την καραντίνα και μπήκε σε αεροπλάνο (vid)
Όπως ενημέρωσε η εταιρεία τα πάντα απολυμάνθηκαν, ενώ κανείς δεν κινδυνεύει να μολυνθεί με κορονοϊό καθώς τόσο ο θετικός επιβάτης όσο και οι υπόλοιποι φορούσαν συνεχώς μάσκες.

Τρόμαξαν οι ταξιδιώτες σε πτήση της Ryanair στο Λονδίνο, όταν είδαν ξαφνικά ανθρώπους με ειδικές στολές να απομακρύνουν επιβάτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το αεροδρόμιο του Στάντστεντ , ο επιβάτης -του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό- ήταν θετικός στον κορονοϊό, αλλά έσπασε την καραντίνα και μπήκε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει, αναφέρει η Daily Mail.

Ο επιβάτης και ο συνταξιδιώτης του απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο λίγα λεπτά πριν από την απογείωση από το Λονδίνο και πήγαν στην περιοχή απομόνωσης του αεροδρομίου, όπου συναντήθηκαν με τις υγειονομικές αρχές.

Στη συνέχεια, τα πάντα στην καμπίνα απολυμάνθηκαν πριν επιτραπεί στο αεροπλάνο να πετάξει στην Ιταλία με μία ώρα και 20 λεπτά καθυστέρηση, σύμφωνα με το Flight Radar.

Η Ryanair σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο επιβάτης έλαβε ένα μήνυμα λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή του ότι είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε: «Ο επιβάτης και ο φίλος του κατέβηκαν αμέσως και μεταφέρθηκαν σε μια περιοχή απομόνωσης του αεροδρομίου του Στάντστεντ, όπου τους βοήθησαν οι τοπικές Αρχές δημόσιας υγείας. Επειδή και οι δυο είχαν συμμορφωθεί πλήρως με τους κανονισμούς υγείας της Ryanair φορούσαν μάσκες ανά πάσα στιγμή στο αεροδρόμιο του Στάντστεντ. Επίσης έμειναν λιγότερο από 10 λεπτά στο αεροσκάφος και δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος μετάδοσης Covid-19 σε άλλους επιβάτες ή μέλη του πληρώματος, καθώς όλοι τους φορούσαν επίσης μάσκες προσώπου συνεχώς».

«Το αεροσκάφος αναχώρησε για την Ιταλία μετά από καθυστέρηση 1 ώρας και 20 λεπτών για να γίνει η απαραίτητη απολύμανση. Η Ryanair ζητά συγγνώμη από όλους τους επιβάτες για αυτή την καθυστέρηση», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.