Κλείνουν ξανά οι οίκοι ανοχής στην Ισπανία!

Gazzetta team
Κλείνουν ξανά οι οίκοι ανοχής στην Ισπανία!
Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, και μια βδομάδα αφότου η κυβέρνηση έκλεισε τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και επέβαλε σειρά περιορισμών, κλείνουν τώρα και οι οίκοι ανοχής!

Το κλείσιμο των οίκων ανοχής ζητά η υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, Ιρένε Μοντέρο, να διατάξουν οι αυτόνομες κοινότητες της χώρας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν νέες αναζωπυρώσεις της Covid-19, μία εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση έκλεισε τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και επέβαλε σειρά περιορισμών.

Το υπουργείο έστειλε επιστολή στην οποία ζητά από τις «περιφέρειες να ενεργήσουν ειδικά σε χώρους όπου ασκείται η πορνεία, όπως στους οίκους ανοχής», είπε σήμερα (21/8) η Ισπανίδα υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RNE.

Οι οίκοι ανοχής λειτουργούν σε αβέβαιο νομικά πλαίσιο στην Ισπανία, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον έλεγχο των δραστηριοτήτων τους, εξήγησε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Η Μοντενέρο σημείωσε ότι οι ίδιοι κανόνες που εφαρμόζονται στα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να επιβληθούν στους οίκους ανοχής, την ώρα που το υπουργείο της επεξεργάζεται σχέδιο για την προστασία των ανθρώπων από τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η υπουργός Ισότητας της Ισπανίας δεν διευκρίνισε εάν σκέφτεται την επιβολή πλήρους απαγόρευσης της πορνείας.

Με περισσότερα από 377.000 συνολικά κρούσματα και σχεδόν 29.000 θανάτους, η Ισπανία δίνει μάχη με μία από τις σοβαρότερες επιδημίες του νέου κορΟνοϊού στην Ευρώπη, που σηματοδοτείται από την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων.

Τουλάχιστον μία συρροή κρουσμάτων συνδέεται με την πορνεία, σύμφωνα με το υπουργείο Ισότητας.

Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο, χθες (20/8), οι οίκοι ανοχής άνοιξαν τις πόρτες τους, παραμένοντας για μήνες κλειστοί, ωστόσο οι πελάτες που αναζητούν σεξουαλική ικανοποίηση στη γερμανική πρωτεύουσα θα πρέπει να αρκεστούν προς το παρόν, τουλάχιστον, σε ερωτικά μασάζ έως ότου αρθούν οι περιορισμοί, τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...