Ερντογάν: «Δεν θα υποκύψουμε σε νέα Συνθήκη των Σεβρών»

Gazzetta team
Ερντογάν: «Δεν θα υποκύψουμε σε νέα Συνθήκη των Σεβρών»
«Δεν θα υποκύψουμε σε νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλουν», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε νέες δηλώσεις για την ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε «εκπλήξεις», καθώς, όπως είπε, την Παρασκευή θα προβεί σε ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για την Τουρκία. «Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο αγώνας της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της.

«Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη Συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τι δουλειά έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν καλά... Ο αγώνας της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της», κατέληξε.