Τραμπ: «Παίκτης παγκόσμιας σκακιέρας ο Ερντογάν, μόνο εμένα ακούει»

Gazzetta team
Τραμπ: «Παίκτης παγκόσμιας σκακιέρας ο Ερντογάν, μόνο εμένα ακούει»
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι κάποιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας τη βοήθειά του για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή «ακούει μόνο εμένα».

Τη βοήθειά του στο θέμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι του ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα ηγέτες χωρών, χωρίς να αποκαλύψει ποιοι τον κάλεσαν να παρέμβει.

Εξαπολύοντας σε νέες δηλώσεις του επίθεση στον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ κόμπασε για το πώς ζητούν τη βοήθειά του για την αντιμετώπιση του Τούρκου προέδρου, τον οποίο συμπεριέλαβε στους ηγέτες που είναι «παίκτες της παγκόσμιας σκακιέρας».

Eίπε χαρακτηριστικά: «Οι ηγέτες των χωρών με κάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα και μου είπαν "μπορείς να τηλεφωνήσεις στον Ερντογάν; Μόνο εσένα ακούει, δεν ακούει εμάς, μόνο εσένα''. Ρώτησα αν αυτό ισχύει λόγω των ΗΠΑ. Είπαν "όχι, είναι χάρη σε εσένα, χάρη στην προσωπικότητά σου. Είσαι ο μόνος που ακούει". Δεν μου αρέσει να το λέω δημόσια, αλλά τυγχάνει να είναι αλήθεια. Τα πάω καλά μαζί του και με ακούει».

Στις ίδιες δηλώσεις, εξάλλου, υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν είναι «λίγος» και «δεν βγαίνει από το υπόγειό του». «Έχεις να κάνεις με ανθρώπους πολύ έξυπνους, αντιμετωπίζεις παίκτες της παγκόσμιας σκακιέρας. Τους ξέρω όλους, τα πάμε πολύ καλά με όλους», είπε μεταξύ άλλων, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...