Κορονοϊός: Ανακαλούνται περισσότερες από 741.000 διαγνωστικές συλλογές της Randox Laboratories

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ανακαλούνται περισσότερες από 741.000 διαγνωστικές συλλογές της Randox Laboratories
Ανακαλούνται περισσότερες από 741.000 διαγνωστικές συλλογές της Randox Laboratories για τον κορονοϊό, μετά από οδηγίες της κυβέρνησης στην Βρετανία, για το ενδεχόμενο να πληρούν τα κριτήρια υγειονομικής ασφάλειας.

Η Randox Laboratories, μία εταιρία ιατρικής τεχνολογίας με έδρα τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει δεχτεί οδηγίες από την αρμόδια αρχή εποπτείας στη Βρετανία, αναφορικά με την ανάκληση περισσότερων από 741.000 διαγνωστικών συλλογών για το νέο κορονοϊό, από το εθνικό πρόγραμμα διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, (NHS Test and Trace Program) ως προληπτικό μέτρο.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε στις 15 Ιουλίου, σχετικές οδηγίες στο αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) για τον τερματισμό της χρήσης των αναφερόμενων διαγνωστικών συλλογών, επικαλούμενη ανησυχίες ότι είναι ενδεχόμενο να μην πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια υγειονομικής ασφάλειας.

«Η Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και Προϊόντων Φροντίδας Υγείας έδωσε οδηγίες στη Randox για την ανάκληση όλων των διαγνωστικών συλλογών Randox από το πλαίσιο του προγράμματος διάγνωσης και ιχνηλάτησης», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας».